newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הדבר הבולט ביותר כרגע הוא היעדר הנהגה בצד הישראלי

הרמיזות של נתניהו לנקמה, האטימות שלו לזעם בעקבות רצח מוחמד אבו ח'דיר, ההתעלמות שלו מהתקשורת הישראלית: ראש הממשלה מסייע להתגברות האיבה בין יהודים וערבים

מאת:

מקרי האלימות בין יהודים לערבים ממשיכים להצטבר: פה סרטון מאוטובוס, שם דיווח על תג מחיר, אלימות משטרתית, ההפגנות בשועפט נמשכות, הפגנות בוואדי ערה ובמשולש במהלך הלילה, שם גם, לפי ynet, הותקפו כמה נהגים יהודים ורכבו של אחד מהם נשרף.

בניגוד לפלסטינים, הציבור היהודי לא נחשף לפרטים המזוויעים של רצח הנער מוחמד אבו-ח'דיר, בשל צו איסור הפרסום. כרגיל, הקונטקסט נחסך מצרכני התקשורת העברית והצד השני הוא הופך לסתם מתפרע.

זו אינה הידרדרות בנוסח אוקטובר 2000 אבל הכיוון אינו טוב, והתהודה העצומה שמקרים ספורים מקבלים בתקשורת וברשתות החברתיות תורמת לתחושת אובדן השליטה והופכת לנבואה שמגשימה את עצמה. מי שיושב כל היום מול פייסבוק עלול להשתכנע שבכל פינה מסתובבות חבורות של פורעים ושמעשי לינץ' מתחוללים מדי שעה.

הדבר הבולט ביותר כרגע הוא היעדרה המוחלט של מנהיגות בצד הישראלי. במיוחד מדובר בראש הממשלה ובצמרת המשטרה. כמו שמציין רביב דרוקר, אם המשטרה הייתה מנהלת את חקירת רצח הנער בשקיפות ובפומביות מירבית, הציבור היהודי היה מבין מדוע רמת הזעם בקרב הפלסטינים כעת דומה לזו שהיהודים מרגישים, ובקרב הפלסטינים לפחות הייתה תחושה שעניינם זוכה לתשומת לב. במקום זה המשטרה מסייעת להפצת שמועות המאשימות את הקורבן. גרוע יותר לא יכול להיות.

לרשות ראש הממשלה עומדים כמובן המון כלים – מנאום פומבי לאומה ועד לביקור תנחומים אצל משפחתו של אבו ח'דיר, שיכול הרי להתבצע ללא קשר לזהות הרוצחים. אבל נתניהו אפילו לא גינה את האלימות היהודית והקריאות לנקמה, אלא מלמל משהו על כך שישראל היא "מדינת חוק". זה מרגיש כמו בדיחה, לשני הצדדים. מאז החטיפה נתניהו לא ענה אפילו לשאלה אחת של כתב ישראלי. הציבור הישראלי פשוט לא מעניין אותו.

נתניהו הוא כידוע ראש ממשלה מאופק ואולי ראש ממשלה אחר כבר היה שולח טנקים לעזה. אבל בכל הנוגע ליחסי אזרחים יהודים וערבים הוא מומחה בהחדרת רעל למערכת. ציטוט "נקמת דם ילד קטן" שלו אחרי שהתגלה רצח הנערים והשתיקה שלו לנוכח ההידרדרות הנוכחית הם רק דוגמה.

אולי הנזק שמתחיל להיגרם לו בסקרים ישנה משהו.

פוסט זה פורסם גם באנגלית באתר 972+.

> זו לא טעות, זו מדיניות: תגובה לנועם שיזף

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מרצים רבים תמכו במכתב הנזיפה במרצה בגלל הדעות שלה על 7 באוקטובר. סטודנטים באוניברסיטה העברית מפגינים למען הדחתה של פרופ' נדירה שלהוב-קיבורקיאן (צילום: חיים גולדברג / פלאש 90)

מרצים רבים תמכו במכתב הנזיפה במרצה בגלל הדעות שלה על 7 באוקטובר. סטודנטים באוניברסיטה העברית מפגינים למען הדחתה של פרופ' נדירה שלהוב-קיבורקיאן (צילום: חיים גולדברג / פלאש 90)

אקדמיה שלא יוצאת נגד ההרג והדיכוי לא ממלאת את תפקידה

כשהופיע איום על ביטול פרסי ישראל, האקדמיה בישראל הזדעקה. אבל היא בוחרת למלא את פיה מים ביחס לזוועות בעזה, ואפילו עוזרת בסתימת הפיות של סטודנטים ומרצים פלסטינים. ככה לא עושים אקדמיה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf