newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הלוויה של 26 בני משפחה אחת שנהרגו מהפצצת הצבא בחאן יונס

כשבית של אזרחים הופך למטרה צבאית, 26 בני משפחה אחת, מתוכם 18 ילדים, נהרגים בהתקפה אווירית אחת. הטרגדיה של משפחת ג'אמע מחאן יונס

מאת:

צילומים: באסל יאזורי ואן פאק

מניין המתים הפלסטינים שגבתה ההתקפה הישראלית על עזה עומד כבר על כ-550. 100 מתוכם נהרגו במהלך היומיים האחרונים בלבד. רוב המתים הם אזרחים. כמו כן נהרגו עד כה כשלושים ישראלים, רובם חיילים.

דוגמא אחת לטקטיקה הצבאית אשר מסמנת בתים של אזרחים כמטרה צבאית היא הטרגדיה של משפחת אבו ג'אמע מחאן יונס. 26 מבני המשפחה, מתוכם 18 ילדים וחמש נשים, נהרגו בהפצצה מהאויר. 4 פלסטינים נוספים נהרגו באותה התקפה. לפי תחקיר "בצלם", יעד התקיפה היה אורח שביקר בבית המשפחה, פעיל חמאס, ולא הייתה התראה מוקדמת לירי.

אבלים ממלאים את המסגד במהלך ההלוויה של 26 מבני משפחת אבו ג'מעה. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

אבלים ממלאים את המסגד במהלך ההלוויה של 26 מבני משפחת אבו ג'אמע. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

עיתונאי מסוכנות אי.פי מצטט את סברי אבו ג'אמע, אחד מבני המשפחה ששרד:

האם זה לא מוכיח עד כמה חסרת רחמים ישראל? האם אנחנו השקרנים? הנה ההוכחה, במקררי חדר המתים. ההוכחה נמצאת במקררים האלו.

מתאבלים מוציאים את גופות בני משפחת אבו ג'מעה מהמסגד. חלק מהגופות נישאו בקופסאות קרטון עקב ביתורם כתוצאה מההפצצה (אן פק/אקטיבסטילס)

מתאבלים מוציאים את גופות בני משפחת אבו ג'אמע מהמסגד. חלק מהגופות נישאו בקופסאות קרטון עקב ביתורן כתוצאה מההפצצה (אן פאק/אקטיבסטילס)

בבוקר יום ראשון, בסביבות השעה 7:50 בבוקר, הפציצה ישראל מהאויר את ביתה של משפחת ג'אמע בשכונת בני סוהיילה במזרח חאן יונס, בדרום רצועת עזה. הבית בן שלוש הקומות הופצץ ללא כל התראה מוקדמת ונהרס כליל. כוחות החילוץ הצליחו להוציא את כל הגופות מההריסות רק ביום למחרת. שלושה מבני המשפחה שרדו וסובלים מפציעות בדרגות שונות.

> צאו ותראו את הדם ברחובות שג'עיה: דיווח בתמונות

נשים מביטות בתהלוכת הלוויה אשר עוברת מחוץ לביתן (אן פק/אקטיבסטילס)

נשים מביטות בתהלוכת הלוויה אשר עוברת מחוץ לביתן (אן פאק/אקטיבסטילס)

מתאבלים קוראים קריאות זעם במהלך הלוויה (אן פק/אקטיבסטילס)

מתאבלים קוראים קריאות זעם במהלך הלוויה (אן פאק/אקטיבסטילס)

בן משפחה נושא את אחת הגופות (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

בן משפחה נושא את אחת הגופות (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

מתאבלים קוברים את הגופות של משפחת אבו ג'מעה בקבר משותף. שניים מבני המשפחה ההרוגים נקברו בנפרד בשל מחסור במקום (אן פק/אקטיבסטילס)

מתאבלים קוברים את הגופות של משפחת אבו ג'אמע בקבר משותף. שניים מבני המשפחה ההרוגים נקברו בנפרד בשל מחסור במקום (אן פאק/אקטיבסטילס)

רוב בני המשפחה שמתו בהפצצה היו ילדים. מאז תחילת המבצע הצבאי הרגה ישראל 130 ילדים בעזה (אן פק/אקטיבסטילס)

רוב בני המשפחה שמתו בהפצצה היו ילדים. מאז תחילת המבצע הצבאי הרגה ישראל יותר ממאה ילדים בעזה (אן פאק/אקטיבסטילס)

 מתאבלים מחכים עם שתי גופות של בני משפחת אבו ג'מעה עד שימצא להם מקום בבית הקברות. רוב הגופות של משפחת אבו ג'מעה נקברו בקבר משותף, למעט שתיים אשר בשל מחסור במקום נקברו בנפרד (אן פק/אקטיבסטילס)

מתאבלים מחכים עם שתי גופות של בני משפחת אבו ג'אמע עד שימצא להם מקום בבית הקברות. רוב הגופות של משפחת אבו ג'מעה נקברו בקבר משותף, למעט שתיים אשר בשל מחסור במקום נקברו בנפרד (אן פאק/אקטיבסטילס)

 

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf