newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

דרך דלת נעולה וסוהרים באיכילוב צעקנו לשובתי הרעב בתמיכה

בתום חודש של שביתת רעב יותר ויותר מהעצירים המנהליים שובתי הרעב מאושפזים בבתי החולים. היום ניסינו לבקר כמה מהם באיכילוב ונתקלנו בחומה של סוהרים ושוטרים

מאת:

הגענו היום בצהריים (שלישי) למחלקה בבית החולים איכילוב בה מאושפזים על פי השב"ס שישה אסירים פלסטינים שנמצאים בשביתת רעב מזה כחודש. היינו קבוצה של פעילות פלסטיניות וישראליות, ובאנו להביע תמיכה בשובתי הרעב המוחזקים בבית החולים תחת שמירה במחלקה מאובטחת.

> מעל מאה עצירים מנהליים שובתים רעב כבר חודש

> יותר משלושים שובתי רעב אושפזו בבתי החולים

עלינו אל החדר שבפתחו עמדו כעשרה סוהרי שב"ס חמושים. עמדנו בסמוך לדלת חדרם וקראנו שאנחנו מביעות תמיכה בהם ובמאבקם. חלק קראו "אנחנו כאן, פעילות פלסטיניות מתוך ישראל ופעילות יהודיות, מחזקות אותכם". הסוהרים דרשו מאיתנו לעזוב את המקום ודחפו אותנו החוצה. הסברנו שאנחנו מבקשות לראות את האסירים ולדרוש בשלומם אך כשסרבו לבקשתנו פנינו לעזוב.

בשיחה עם הרופא התורן הוסבר לנו שאנחנו בהחלט רצויות במחלקה אך שלא יוכל להעביר לנו פרטים על מצב החולים. לשאלתנו האם אין לבית החולים חובה לדווח למשפחות מאושפזים על מקומם ומצבם הרפואי או לעמוד על זכותם של החולים למישהו שיהיה לצידם לא קבלנו תשובה.

סוהרים מונעים מהפעילות לבקר את שובתי הרעב באיכילוב

סוהרים מונעים מהפעילות לבקר את שובתי הרעב באיכילוב

לאחר שיצאנו מהמחלקה הגיע כוח משטרה של שמונה שוטרים שנקראו למחלקה על ידי סוהרי השב"ס. בקשנו מהשוטרים לבדוק האם האסירים אזוקים למיטותיהם אך הם סרבו. קצין הבטחון של בית החולים שהיה במקום מהרגע הראשון אמר לשוטרים כי בשום שלב לא התפרענו, אמרנו דברים שאינם במקום או פגענו בהתנהלות התקינה של המחלקה. דברי הקב"ט לא מנעו מהשוטרים לדרוש שנתלווה אליהם והובילו אותנו אל מחוץ למבנה.

הרחק מעיני הציבור דרש מאיתנו הקצין תעודות זהות וטען כי יש חשד שהגענו לפגוע בחולים ולסכן את בריאותם. הוא הודיע כי אינו מנהל איתנו דיון ושמי שלא תעביר אליו תעודה מזהה תעוכב לתחנה.

לאחר טקס העברת תעודות הזהות יצאנו מבית החולים בתקווה שהאסירים שמעו את קריאות החיזוק שלנו וכי הצוות הרפואי קיבל תזכורת שתפקידו לשמור על בריאות החולים ורווחתם ולא לשמש כלי בידי השב"ס והמדינה בניסיונם לדכא את מאבק האסירים.

כ-217 אסירים שובתים רעב בבתי הכלא הישראלים במחאה נגד השימוש שעושה ישראל במעצרים מנהליים. שביתת הרעב התחילה עם כמאה עצירים מנהליים לפני כחודש, ועציר אחד הקדים אותה ושובת כבר שלושה חודשים.

הוועד הישראלי למען האסירים הפלסטינים מדווח היום על עליה משמעותית במספר האסירים המאושפזים בבתי החולים בישראל בעקבות שביתות הרעב ביניהם כשלושים אסירים בבית החולים סורוקה בבאר שבע.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf