newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אחרי 67 ימי שביתת רעב: סכנה לחייו של סטודנט במעצר מנהלי

מאלכ אל-קאדי נעצר מנהלית פעמיים בשנה האחרונה, במצטבר לתקופה של כחצי שנה. בצבא אומרים שהוא פעיל בג'יאהד, אבל לא מציגים הוכחות או כתב אישום. כרגע לא מתנהל עמו מו"מ לשחרור, והוא ממשיך לשבות רעב

מאת:

"אל תעזבונו", קרא אתמול שובת הרעב מאלכ אל-קאדי ממיטתו בבית החולים וולפסון. "אני קורא למחמוד עבאס להתערב במאבקנו בהקדם האפשרי. אני קורא לכל פלסטיני ולכל אדם בעל מצפון להתייצב לצידנו בקרב הזה… הצילו אותנו, עזרו לנו. אנחנו נמשיך את שביתתנו עד שנלך הביתה ביחד. אל תעזבונו, תתפללו למעננו".

אל-קאדי, סטודנט לתקשורת הלומד באוניברסיטת אל קודס, הפסיק לאכול כבר לפני 67 ימים, ומאז הוא נוקט ב"שביתה אירית", בה הוא שותה מים בלבד ללא תוספים או מלחים. לפני כשבועיים הוא הוכנס על ידי רופאי בית החולים לתרדמת בשל חולשה בשריר הלב, והתעורר ממנה רק לאחר שמונה ימים, שאחריהם חזר והדגיש כי הוא מסרב לקבל כל צורה של טיפול. על פי מועדון האסיר הפלסטיני מצבו קשה מאוד, והוא נמצא בסכנת חיים מיידית.

אלקאדי נעצר לראשונה בחודש דצמבר של השנה שעברה והושם במעצר מנהלי, בלא שנאמר לו במה הוא חשוד. כששוחרר שלושה חודשים אחר כך עם פקיעת תוקף הצו, הוא חזר ללימודיו, רק כדי להעצר שוב כעבור 43 ימים, גם הפעם בצו מנהלי בלא שיואשם בדבר. בצבא אומרים שהוא מוחזק בשל פעילותו בג'יהאד האסלאמי, אך לא מגבים את הטענה בראיות או כתב אישום.

> התחדש? גל האלימות בכלל לא נפסק

מאלכ אל-קאדי

קורא למחמוד עבאס לעזרה. מאלכ אל-קאדי

קצת יותר מחודש לאחר מעצרו השני, ולאחר שאיבד את התקווה לצדק, כדברי אמו, הוא פתח בשביתת רעב, הנמשכת מאז. כשהגיעה עתירתו לבג"ץ קבעו השופטים כי הוא נעצר "בשל מסוכנות לבטחון האזור", אך שכעת הוא אינו מסוכן בשל מצבו הרפואי. מכיוון שכך הם הקפיאו את צו המעצר המנהלי נגדו, כפי שנעשה במקרים קודמים של עצירים מנהליים שובתי רעב. עם זאת, הוא עדיין לא חופשי לחזור לביתו או לעבור לבית חולים פלסטיני לקבלת טיפול, כך שמדובר במס שפתיים בלבד.

לדברי מקורבים המעורים בפרטי העניין, אין כעת משא ומתן ישיר או עקיף לשחרורו של אל-קאדי, וכנראה שהמדינה מחכה לשינוי דרסטי לרעה במצבו, אולי עד כדי נזק בלתי הפיך או מוות. גם שב"ס מתכונן לאפשרות הזו, ותרגיל שנערך בימים האחרונים דימה מהומות שיפרצו בעקבות מוות של אסיר שובת רעב.

ארגון "רופאים לזכויות אדם" שלח איגרת בהולה לפדריקה מוגריני, הנציגה העליונה לענייני חוץ וביטחון של האיחוד האירופי, בבקשה להתערב למען שחרור מאלכ אל-קאדי אשר "יתכן שנותרו לו ימים ספורים בלבד לחיות", כלשונם, כמו גם למען שחרור האחים מחמוד ומוחמד אלבלבול. הארגון קרא למוגריני לדרוש את שחרורם של העצירים המנהליים שובתי הרעב, ולהתחיל לדבר בפומבי גם בנושא שאר העצירים המנהליים הכלואים בישראל ללא משפט.

יחד עם אל-קאדי שובתים רעב האחים מחמוד ומוחמד אלבלבול, שגם עליהם אומר הצבא שהם פעילי ג'יהאד אסלאמי, אך ללא משפט או הוכחות. האחים החלו לשבות רעב לפני 78 ו-75 ימים בהתאמה. האחים בלבול לא שובתים במודל האירי, הכולל שתיים מים בלבד, אלא מקבלים מלחים ומינרלים. בשביתה כזו הצליח סאמר עיסאווי להחזיק מעמד כ-200 ימים בשנת 2013. מחמוד מאושפז בבית החולים אסף הרופא, ומוחמד מוחזק בבית החולים וולפסון.

> השי לחג של שגרירות ארה"ב לארגונים נגד הכיבוש: יין מההתנחלויות

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf