newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שלושה דברים שצריך לדעת על המפכ"ל החדש, גל הירש

הכביש לישראלים בלבד, החברה שמוכרת ציוד קרבי לממשלות זרות, והתמיכה בירי בגבו של נער. תכירו את המפכ"ל החדש

מאת:

1. באינתיפאדה השנייה היה זה גל הירש שהורה לאסור על נסיעת פלסטינים בכביש 443, והפך אותו לכביש לישראלים בלבד, בעקבות מקרי ירי על מכוניות של ישראלים בכביש. זאת למרות שהכביש הוקם על אדמות פלסטיניות פרטיות וציבוריות, ותוך התחייבות של המדינה שהוא נועד למעשה לשרת את צרכי התושבים הפלסטינים. זאת גם למרות שמצב שבו רק ישראלים נוסעים על הכביש עשוי להקל על מי שצופים עליו ורוצים לירות לעברו, מבלי שיחששו לפגוע בפלסטינים.

ב-2009 בג"ץ פסל את המדיניות הגזענית של ההפרדה בכביש 443. עם זאת, הצבא מצא דרכים להתחכם לפסיקה, ולמרות שכיום לפלסטינים מותר לנסוע על הכביש – הסדרי התנועה בו בפועל מרחיקים אותם ממנו ודוחפים אותם לחלופות טובות פחות.

2. אחרי שנאלץ לעזוב את הצבא בעקבות מלחמת לבנון השנייה, פנה גל הירש לקריירה עצמאית והקים את חברת "דיפנסיב שילד" (על שם מבצע חומת מגן, שהוא היה מהגנרלים הבולטים בו). מאתר האינטרנט של החברה עצמה ניתן ללמוד שהחברה "מתמחה באספקת ציוד קרבי צבאי ומשטרתי", זאת בנוסף לייעוץ בטחוני ותחומים נוספים.

עסקיו של הירש כללו גם מסחר עם ממשלות זרות, ובין היתר הקמת "גדודי חי"ר ויחידות מיוחדות" לצבא גיאורגיה (כפי שדווח כאן), כחימום למלחמה עם רוסיה (שמחקה את היחידות האלה כליל).

3. ממש לאחרונה היה גל הירש בין אלה שקפצו לגבות את אל"מ ישראל שומר, שהרג נער פלסטיני עם שלוש יריות בגב ובראש. הירש תיאר את הנער שנורה למוות כ"מחבל", והצדיק את הירי בו. זאת למרות שסרטון שתיעד את המקרה מראה בבירור ששומר בחר לרדת מהרכב הצבאי בו נסע, לרדוף אחר הנער הבורח, ולירות בו כשככל הנראה לא נשקפת סכנה לחייו והנער מפנה אליו את גבו.

ברכות למפכ"ל החדש.

הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+

> בצבא חושבים שאבנים הורגות רק אם ערבים זורקים אותן

גל הירש (צילום: דוברות המשטרה)

גל הירש (צילום: דוברות המשטרה)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf