newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

15 פליטים פלסטינים שברחו מעזה לאיטליה טבעו בים התיכון

האסון מעלה על סדר היום תופעה של פליטים שבורחים מעזה במנהרות תת-קרקעיות למצרים, ושם מצטרפים לסורים ולאריתראים שמחפשים עתיד באירופה

מאת:

ספינה שיצאה מאלכסנדריה ביום שבת האחרון טבעה בים התיכון ועליה כמאה פליטים פלסטינים וסורים שניסו להגיע לאיטליה. 15 מהפליטים, שכולם ברחו מעזה לאחרונה במנהרות תת קרקעיות למצרים, טבעו ומתו. הרשויות במצרים הודיעו שינפיקו אישורי מעבר לבני משפחותיהם כדי שיוכלו לצאת לקהיר דרך רפיח, לזהות את המתים ולקחת את גופותיהם לקבורה ברצועה.

האסון מעלה על סדר היום את התופעה של עזתים שמצטרפים לגל הפליטים שמנסה לחצות את הים התיכון לעבר אירופה. נראה שבשל המצור הימי שהטילה ישראל על עזה, נאלצו הפליטים לצאת במסע ארוך לאלכסנדריה ולהפליג ממנה. יוחאי עופר מ"מקור ראשון" פרסם כתבה בנושא בשישי האחרון, ובה ראיון עם תושב עזה שמנסה לאסוף 12 אלף דולר במזומן – עלות ההברחה מתחת לפני הקרקע למצרים, ועל פני הגלים לאירופה. בכתבה מובאים דיווחים על רשת ההברחה, מהיציאה מהרצועה ועד התיק הקטן שמותר לקחת לספינת ההברחה.

הגרדיאן הבריטי דיווח לאחרונה שגל ההגירה והפליטות ליבשת דרך הים מגיע לשיאים חדשים. ב-2014 לבדה הגיעו לאיטליה לבדה כ-50 אלף איש דרך הים, רובם סורים ואריתראים, והשנה עוד לא נגמרה. בשנת 2013 המספר עמד על כ-25 אלף, כשבכל אחת מהשנים הקודמות המספרים לא הגיעו אפילו לחמשת אלפים בשנה.

בגרדיאן מעריכים שהזינוק במספרים קשור הן בהחרפת המלחמה בסוריה, שממנה יצאו למעלה מ-1.5 מיליון כשלושה מיליון פליטים (רובם המכריע נמצאים בארצות שכנות), והן בסגירת הגבול היבשתי של תורכיה-יוון. על אלה אפשר אולי להוסיף את הקמת הגדר הישראלית על גבול סיני, שהושלמה ב-2012 ועצרה כמעט לחלוטין את זרם מבקשי המקלט לארץ.

נראה שבעקבות המלחמה האחרונה, מתחילים להצטרף גם פליטים פלסטינים לאריתראים, לסורים, לסומלים ולאחרים שנמלטים מארצות ללא תקווה ומחפשים עתיד חדש.

> "כולם היו מתים": חורבנה של משפחה שלמה בעזה

נערים ליד ספינה ישנה, נמל עזה (באסל יאזורי / אקטיבסטילס)

נערים ליד ספינה ישנה, נמל עזה (באסל יאזורי / אקטיבסטילס)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf