newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: למה ליישוב עומר יש מעבר חצייה ולאום בטין אין?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

תלמידות בית הספר התיכון אורט אום בטין פרסמו בשבוע שעבר את הסרטון הקצר הזה, שנותן ביטוי ויזואלי חד לאפליה בתשתיות בטיחות בדרכים.

מצד אחד מראות התלמידות את צומת אום-בטין, ליד יישובן. בצומת אין רמזורים, אין מעבר חצייה, יש נקודה על הכביש שמוכרת כתחנת אוטובוס (למשל של קו 20 של חברת מטרופולין), אבל אין בה תחנה מוסדרת, שלט, ספסל או הגנה מהשמש והגשם. כדי לחצות את הכביש המהיר – כביש 60 – פשוט צריך לרוץ ולקוות לטוב. אום בטין, אגב, היה לאורך עשרות שנים כפר לא מוכר, אבל זכה בהכרה ב-2005.

לא רחוק משם, גם כן על כביש 60, מגיעות התלמידות ליישוב עומר. גודלם של שני היישובים כמעט זהה. בצומת ליד עומר יש רמזורים, מעברי חצייה מסודרים, ואפילו מעבר תת-קרקעי שמוביל לתחנת האוטובוס המקורה.

"כנראה שנושא הבטיחות בדרכים קשור למקום המגורים, וגם ללאום", מסכמות התלמידות בסוף הסרטון. ראו אותו כאן:

> כך הפך הסודאני המת לכלי משחק בידיים של ישראלים ופלסטינים

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

היוזמה משאירה את תושבי עזה נתונים לחסדיהן של אותן ממשלות המסייעות למתקפה הישראלית על הרצועה. חוף העיר עזה, 13 ביוני 2019 (צילום: חסן ג'די / פלאש90)

"הומניטריות מהכורסה": הכשלים של מסדרון הסיוע הימי לעזה

חמישה וחצי חודשים לתוך המלחמה, תושבי עזה זקוקים לסיוע משמעותי שיאפשר להם לשרוד. היוזמה האמריקאית להקמת מסדרון ימי תסייע בכך בטווח המיידי, אך היא מתעלמת מסיבת היסוד לאסונה של עזה: שליטת החנק הישראלית ארוכת השנים  

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf