newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בית המשפט הצבאי דן במעצר חברת פרלמנט פלסטינית. עורך דינה: האישומים ישנים ולא רלוונטיים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בית המשפט הצבאי בעופר דן היום (שלישי) בבקשת הצבא למעצר עד תום ההליכים של חברת הפרלמנט הפלסטינית, חאלדה ג'ראר, שנעצרה על ידי חיילים בביתה ברמאללה לפני כחודש.

בתחילה נעצרה ג'ראר במעצר מנהלי, אך בהמשך הוחלט להגיש נגדה כתב אישום בגין חברות בארגון טרור. ג'ראר היא חברת המועצה המחוקקת ברמאללה מטעם "החזית העממית לשחרור פלסטין", הנחשבת על ידי ישראל להתארגנות בלתי חוקית. בית המשפט שמע היום את טיעוני הצדדים והודיע שיחליט לגבי המשך מעצרה של ג'ראר ביום שני הקרוב. בדיון נכחו היום נציגים של שגרירויות מדינות אירופה, שהביעו דאגה ממעצרה של חברת הפרלמנט.

במהלך הדיון היום הצביע עורך דינה של ג'ראר, מחמוד חסן, על כך שכמה מהאירועים שמרכיבים את כתב האישום התרחשו לפני מספר שנים, וטען שמכך שהצבא נמנע מלעצור אותה עד כה, למרות שהיו לו מספר הזדמנויות, ניתן ללמוד שהצבא עצמו לא מוצא מסוכנות במעשיה.

המעשים המשויכים לג'ראר כוללים נאומים פוליטיים, השתתפות בהפגנות, ביקורים אצל אסירים משוחררים ובמאהל של קרובי משפחה של אסירים שובתי רעב, ועוד – פעולות שחסן טוען שמרכיבות באופן טבעי את סדר יומו של כל נבחר ציבור פלסטיני, וודאי של נבחרת ציבור שתחום העיסוק העיקרי שלה הוא זכויות אסירים.

התביעה הצבאית טענה שהמעשים מלמדים על חברותה של ג'ראר בארגון טרור ושעולה מהם "מסוכנות מצטברת". בית המשפט, כאמור, יקבל את החלטתו גבי המשך המעצר ביום שני הקרוב.

לצד חאלדה ג'ראר ישנם עוד 16 חברים במועצה המחוקקת, הפרלמנט הפלסטיני, שמוחזקים בבתי כלא בישראל. תשעה מהם, כולל יו"ר המועצה עזיז דוויק, מוחזקים במעצר מנהלי מתמשך. נבחרי ציבור במדינות שונות, לרבות חברים ברשימה המשותפת בכנסת, קראו לשחרורה של ג'ראר.

> איך "שיקולי ביטחון" מונעים מבת לבקר את אביה הגוסס

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf