newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

התחילה שביתת המרצים במכללה האקדמית תל אביב-יפו, 160 שיעורים בוטלו

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הבוקר נפתחה שביתת המרצים מן החוץ ללא הגבלת זמן. 300 המרצים השובתים, שמהווים 75 אחוז מכלל המרצים במכללה האקדמית תל אביב-יפו, מאוגדים ב"כוח לעובדים" ושובתים בשל משבר במשא ומתן עם ההנהלה סביב תנאי העסקתם. על פי יעלה להב-רז, חברת הוועד, כל המרצים שאמורים היו ללמד היום שובתים, 160 שיעורים בוטלו, ורק מרצה אחת שוברת שביתה.

המשא ומתן עם המכללה נועד לבטל את הנוהג של פיטורי מרצים בסוף כל סמסטר, צורת העסקה שמונעת מהמרצים צבירת ותק וזכויות סוציאליות. המכללה מציעה לנהוג לפי המלצת הוועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה, ולייצר רצף תעסוקתי תוך שימור השכר הנוכחי ופריסת השכר עבור שמונה חודשים על פני 12 חודשים.

לפי תמר ערב, חברה נוספת בוועד, המשמעות המעשית של שינוי זה תהיה שחלק מהמרצים ישתכרו פחות משכר מינימום, וזאת בעוד שמרצים "רגילים" מקבלים משכורת חודשית קבועה ואחידה במשך כל השנה. בוועד גם מוחים על כוונת המכללה להכיל את השינוי אך ורק על מרצים שעובדים כיום, ולא על מי שייקלטו בעתיד.

במכללה אומרים, לעומת זאת, שההסכם המוצע כולל העלאה בשכר בדמות תוספות של תשלומי הבראה, קרנות השתלמות ועוד, וקוראים למרצים לשוב ללמד ולהמנע מפגיעה בסטודנטים. השביתה, כאמור, תמשך לא הגבלת זמן.

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf