newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הערעור נדחה: יו"ר ועד שפוטר בשל "עלילת שווא" ביטחונית יוחזר לעבודה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

חאתם אבו זיאדה, יו"ר ועד הפועלים במוסך י. צרפתי, יוחזר לעבודה סופית. כך קבע אתמול (שלישי) בית הדין הארצי לעבודה בערעור שהגיש המוסך על החלטת ביה"ד האזורי בירושלים.

אבו זיאדה פוטר לפני כמעט שנתיים, ביולי 2014, בחסות המלחמה. לפי פסק הדין המקורי הנהלת המוסך, שיושב באזור התעשייה ההתנחלותי במישור אדומים, העלילה על אבו זיאדה "עלילת שווא" ביטחונית, במטרה לפגוע בהתארגנות העובדים הפלסטינים, שדרשו להגן על זכויותיהם ולנהל מו"מ להסכם קיבוצי במסגרת ארגון העובדים "מען". מאז ועד היום יושב אבו זיאדה בבית ללא עבודה קבועה, בין היתר בשל התארכות ההליכים המשפטיים.

לפני כחודשיים פסק ביה"ד האזורי שיש להחזיר את אבו זיאדה לעבודה, וקבע דיון נוסף על פיצויים שיקבל, אך המעסיק בחר לערער על פסק הדין. בהחלטתו אתמול קבע ביה"ד הארצי כי לא נמצא מקום להתערב בהחלטת ביה"ד האזורי, וקרא לצדדים לשבת ולנהל מו"מ להסכם קיבוצי.

אבו זיאדה מוביל התארגנות מיוחדת ושברירית באופן חריג: הפועלים הפלסטינים בהתנחלויות לא זוכים להגנה של ארגוני העובדים הפלסטינים, וגם ההסתדרות לא פועלת בקרבם. בנוסף, מעבר למעמדם כעובדים מול מנהלים, הם גם נאלצים להתמודד עם היותם נתיני המשטר הצבאי הישראלי, שמועסקים על ידי אזרחים. המשמעות, בין היתר, היא שעם פיטוריו של עובד הוא מאבד גם את היתר הכניסה הצבאי שלו לאזור התעשייה, וכך מורחק מחבריו להתארגנות ולעבודה. עכשיו, אחרי כמעט שנתיים של מאבק, יאלץ מוסך י. צרפתי לפתוח שוב את שעריו בפני חאתם אבו זיאדה, וארגון העובדים "מען".

> סכסוך עבודה בידיעות אחרונות, איומים בפיטורים ובסכסוך בערוץ 10

חאתם אבו זיאדה (תמונה באדיבות ארגון העובדים מען)

חאתם אבו זיאדה (תמונה באדיבות ארגון העובדים מען)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf