newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לא יוזן בכפיה: המדינה הגיע להסכם עם עציר מנהלי ששבת רעב 42 ימים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

עוד לפני שעבר הלילה בכנסת חוק ההזנה בכפיה של שובתי רעב, המדינה הגיעה אתמול להסכם עם שובת הרעב עודי סתיתי בתום שביתת רעב מלאה בת 42 ימים.

העציר המנהלי עודי סתיתי, בן 24 מכפר קוד הסמוך לג'נין, נעצר ב-16 לנובמבר 2014 בצו מנהלי. סתיתי שבת רעב במחאה על החזקתו בכלא ללא משפט ומבלי שיואשם בדבר. במהלך שביתתו, מספר עורך דינו, הוא סבל מהתעמרויות רבות מצד סוהרי שב"ס, שהציבו מנגל מחוץ לתאו וצלו עליו בשר עליו מנת לגרום לו לחדול ממחאתו. לדבריו נמנעה ממנו גישה למקלחת במשך 12 ימים ברציפות, והוא הועבר בין בתי כלא ואגפים לעיתים תכופות כשהסוהרים מונעים ממנו לקחת איתו ציוד בסיסי ובגדים.

עד לאחרונה, לטענת עורך הדין, התנאי המקדים של שב"ס לפתיחה במשא ומתן היה סיום השביתה, אך אמש, כאמור, הצליחו הצדדים להגיע להסכמה לפיה סתיתי יסיים את השביתה ובתמורה לא יוארך מעצרו המנהלי, והוא צפוי להשתחרר ב-20 לאוקטובר השנה.

לאחר סיום שביתתו של סתיתי נותרו שלושה אסירים שובתי רעב בבתי הכלא הישראלים: מוחמד עלאן, עורך דין בן 33 מהכפר עינבוס שליד שכם שנמצא ביום ה-43 לשביתתו במחאה על מעצרו המנהלי, מוסא סופן, אסיר המוחה על העדר טיפול רפואי, ועבדאללה אבו ג'אבר, השובת בדרישה שיוסגר לירדן לסיום ריצוי מאסרו.

> הכנסת אישרה הזנה בכפייה: הגיע זמן לסרבנות רופאים המונית

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf