newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

איפה יהיו יושבי מאהל ארלוזורוב עוד 25 שנים?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

נניח ויום יבוא והמדינה תחליט לפתור את מצוקתם של חסרי הדיור שהתכנסו בשנים האחרונות במאהל ארלוזורוב – כמה טוב יהיה הפתרון הזה? כתבה של אור קשתי ב"הארץ" מיום שישי האחרון מצביעה על כיוון עגום.

בכתבה מספר קשתי על יושבי מאהלי המחאה של תחית שנות התשעים. אז כמו היום בילו תקופות ארוכות באוהלים בדרישה לדיור ציבורי. אז, בניגוד להיום, בסוף למישהו היה אכפת מספיק כדי לסדר "פתרון זמני" בדמות אתר קרוואנים למשפחות בבת-ים. היום, 25 שנים אחרי המחאה ההיא, ואחרי שהזמני מזמן הפך לקבוע-אך-מתפורר, נערכים לזרוק את המשפחות האלה מהאתר מבלי שיימצא להן פתרון ראוי.

עצוב לראות כמה מעט השתנה. עצם קיומו של מאהל ארלוזורוב מעיד שכבר לא אכפת למדינה מספיק אפילו בשביל להציע פתרון זמני. פשוט מאפשרים לאנשים לגור ברחוב בתנאים קשים למשך שנים. כמה מאות מטרים צפונה משם, בגבעת עמל ב', שוב נערכים לפינוי של עשרות משפחות, שצפוי מחר (שני).

דרוש כאן שינוי יסודי בסדרי העדיפויות, בהשקעה בדיור ציבורי, כדי שלא יהיו עוד אנשים ומשפחות לא קורת גג. שתי מחאות ציבוריות בטווח של שלושים שנה לא גרמו לזה, והמצב רק הידרדר. כנראה שצריך יותר מזה.

> הזכות לדיור: כל הכתבות

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf