newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מה תגיד ישראל בהאג על הנשק הגרעיני?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

איי מרשל הגישה תביעה לבית המשפט הבינלאומי בהאג נגד ארה"ב, ישראל ושבע מדינות נוספות בדרישה שהמדינות יתפרקו מנשקן הגרעיני – כך לפי סוכנות הידיעות אי-פי, בידיעה שפורסמה הבוקר ב"הארץ".

בתביעה טוענת מדינת האיים הקטנה כי ישראל מחויבת לאמנה למניעת הפצת נשק גרעיני למרות שאינה חתמה עליה, וזאת מכיוון שלפי פרסומים זרים מחזיקה ישראל בנשק גרעיני ולפי התביעה מוחלת עליה האמנה באמצעות החוק הבינלאומי הרגיל.

ישראל שומרת זה שנים על מדיניות עמימות ביחס לנושא הגרעין, ומונעת מפקחים של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית גישה לכל מתקניה, אך עתה ככל הנראה תדרש על ידי השופטים בהאג לענות לשאלות ישירות בנושא. הפתרון הקל מבחינת ישראל יהיה להודיע שהיא אינה מכירה בסמכות בית המשפט לדון בעניינה מכיוון שאינה חתומה על האמנה. כך עשתה ישראל בתיק גדר ההפרדה שהגיע לבית הדין הבינלאומי, שבו סירבה המדינה להציג את עמדתה בפני השופטים.

השאלה היא מה יקרה אם השופטים יחליטו שכן בסמכותם לדון בתיק, ומה אם יתקבלו החלטות מעשיות בסופו. הדרך עוד רחוקה, ויש לצפות שארה"ב תפעל עם יתר המעצמות כדי למנוע את קיום הדיון מלכתחילה, אבל כישראלים אין ספק שכדאי לנו לעקוב אחרי התביעה של איי מרשל.

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf