newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מכללת תל חי לא תפטר את המתרגל שהתבטא נגד צוק איתן

מאת:
השאירו תגובה
א א א

היום בבוקר (שלישי) התקיים במכללת תל חי השימוע של המתרגל גבי ויינרוט, ובסופו הוחלט שלא לפטר את המתרגל אלא רק להסתפק בנזיפה.

כפי שנכתב כאן לאחרונה, ויינרוט, מתרגל לפיזיקה במכללה מזה כשלוש שנים, זומן לשימוע לקראת פיטורין בשל התבטאויות בפייסבוק נגד המלחמה האחרונה. עמותת "קו לעובד" הוציאה מכתב למכללה ובו הבהירה שפיטורים בשל דעה או התבטאות פוליטית מנוגדים לחוק.

בתגובה לכתבה המקורית בשיחה מקומית מכללת תל חי מסרה כי "ש להדגיש כי זכותו של כל אדם להביע את דעותיו באשר הן, אך חשוב שהדברים יאמרו בדרך נאותה, תרבותית ומכבדת". בשימוע היום נאמרו למתרגל דברים ברוח דומה, ונטען שהבעיה בדברים שפרסם לא הייתה התוכן הפוליטי אלא "הסגנון". הוועדה שערכה את השימוע הסכימה שלא מדובר בבעיה סגנונית חוזרת אלא לכל היותר בהתבטאות אחת או שתיים שמבחינת ההנהלה חורגות מהמקובל, ומכיוון שכך הוחלט להסתפק בנזיפה.

> מכללת תל חי מאיימת: לפטר מתרגל בשל התבטאויות על צוק איתן

> "הסרטן שלך עומד להתפשט למוח. אם אתה רוצה טיפול, דבר איתי"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf