מתנחלים תקפו באבנים מכוניות של הקונסוליה האמריקאית ליד המאחז עדי עד

מאת:
השאירו תגובה
א א א

שיירת מכוניות שכללה נציגים של הקונסוליה האמריקאית בירושלים הותקפה היום (שישי) על ידי מתנחלים שהגיעו מהמאחז הלא חוקי עדי עד. לפי דיווחים המתנחלים זרקו אבנים על השיירה, שהייתה בדרכה לאזור בו גילו אתמול חקלאים מהכפר תורמוסעיא שכ-5,000 שתילי זית נעקרו ונכרתו. החקלאים מעריכים שמתנחלים הם שעקרו את השתילים.

האזור בו נעקרו השתילים והותקפה השיירה, בין תורמוסעיא לבין עדי עד, קרוב למקום בו מת השר הפלסטיני זיאד אבו עין, שהשתתף בצעדה לא אלימה לעבר המאחז. תושבי הכפרים באזור וארגון "יש דין" הגישו עתירה בדרישה לפנות את מאחז עדי עד בשל סדרה של מעשי אלימות שיצאו מהמאחז נגד החקלאים הפלסטינים באזור.

> אלפי שתילי עצי זית נעקרו באזור בו מת השר אבו עין

> עתירה: לפנות את מאחז עדי עד, שהפך בסיס לפעילות עבריינית

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

. כשמדברים על 59 שנים לכיבוש השטחים הפלסטיניים, צריך לדבר גם על 78 שנים לנכבה. כרזה של מרצ במלאת 48 שנים לכיבוש, 8 ביוני 2015 (צילום: הדס פארוש / פלאש90)

"תגיד, למה השמאל הישראלי מדבר על 67' ואף פעם לא על 48'?"

שאלה אגבית ששאל אותי חבר פלסטיני לפני 20 שנה שיגרה אותי למסע שהוביל אותי אל מחוץ לציונות. בתוך ההכחשה העמוקה שבה חי רוב מוחלט של היהודים בישראל, המעבר הזה הוא כמעט בבחינת נס, אבל הוא אפשרי. תובנות מ-25 שנים של אקטיביזם פוליטי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf