newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עשרות שוטרי יס"מ הסתערו אל תוך קהל שחגג את צאת צום הרמדאן

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כתב וצילם: אורן זיו

יום ראשון, אחת עשרה בלילה, בשער שכם בירושלים. מאות פלסטינים, משפחות וצעירים, מסתובבים, אוכלים ושותים בעשרות הדוכנים שנפתחים מידי ערב בסיום צום הרמדאן.

עשרות שוטרי יס״מ, מלווים במשאית עם זרנוק "בואש" ופרשים, רצים לתוך ההמון ומתחילים לזרוק רימוני הלם לתוך הקהל. המפקד צועק לעבר המוכרים בדוכנים ״נגמר החג, אם תמשיכו לזורק אבנים לא יהיה חג יותר פה״. עיתונאי פלסטיני מספר לי שהבלגן התחיל כשכמה צעירים זרקו נפצים לעבר שוטרים שעמדו מחוץ לשער שכם.

> ליאוניד אידלמן ביקר בבית החולים את שובת הרעב הפלסטיני ח'דר עדנאן

פרשים בשער שכם בצאת צום הרמדאן. 21.6.2015 (אורן זיו/אקטיבסטילס)

פרשים בשער שכם בצאת צום הרמדאן. 21.6.2015 (אורן זיו/אקטיבסטילס)

לאחר שבשעות הבוקר צעיר פלסטיני דקר ופצע באורח קשה שוטר מג״ב, נראה שהשוטרים להוטים במיוחד לפזר את החגיגה.

אותו עיתונאי מוסיף שהצבא שלל את כל אישורי הרמדאן של תושבי הכפר סעיר ליד חברון, שממנו הגיע הדוקר מהאירוע בבוקר.

רכב הבואש יורה זרם מים מסרחים לעבר הדוכנים, משפחות עם ילדים בורחות לכיוון רחוב סלאח א-דין, והשוטרים משליכים רימוני הלם הישר לתוך הקהל. על רקע האורות שהתקינה העירייה מעל שער שכם, הפרשים דוהרים הלוך וחזור.

לאחר כשערים דקות, השוטרים חוזרים להתרכז בכיכר, מאוכזבים שלא הצליחו לעצור אף אחד.

מוקדם יותר בערב, עשרים פעילי ימין ובראשם ברוך מרזל ניסו להפגין בשער שכם. המשטרה דחפה אותם לכיוון מערב העיר. ההפגנה לא עוררה עניין רב בקרב העוברים והשבים, שמיהרו לארוחת סיום הצום, שמסתיים בחמישה לשמונה.

מפגיני הימין, שחוץ ממרזל כולם נראים פחות מבני 18, קוראים ״דם יהודי הוא לא הפקר״. אחד מהם קורא ״צריך לרוקן את בתי הכלא, ולהעביר את כל האסירים לחדר הקירור באבו כביר״.

ברוך מרזל ואנשיו בשער שכם. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

ברוך מרזל ואנשיו בשער שכם. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

מפגיני מרזל מול שער שכם

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf