newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הבילוי החדש של צעירים בגדה המערבית: ספורט על החומה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

יותר ויותר צעירים פלסטינים מעבירים את זמנם הפנוי באימוני הספורט האתגרי פארקור – בערים בכלל, ועל חומת ההפרדה בפרט. כתבה קצרה של AJ+, מקבוצת אל-ג'זירה, מציגה כמה עשרות צעירים שהחומה הפכה לאתר משחקים בשבילם.

"אנחנו עושים פארקור ליד החומה כי אנחנו רוצים להיות מסוגלים לעוף מעל החומה, ולפגוש את החברים והמשפחה בצד השני", אומר אחד הצעירים בכתבה. הוא מתייחס לכך שהחומה עוברת למעשה לא בין השטחים הפלסטינים לבין ישראל, אלא בלב לבם של השטחים, ובמקרים מסוימים ממש באמצע רחוב באמצע עיר, באופן שמנתק משפחות ומפריד אנשים ממקומות העבודה והלימודים שלהם.

פארקור, ספורט אתגרי עירוני, צמח בצרפת והתפשט לכל העולם. עיקר הספורט הוא לדעת איך להתקדם בכל מרחב, בכל סוג של שטח, באמצעות שילוב של קפיצות ואיזון עדין. בשנים האחרונות הוא תופס תאוצה גם בקרב צעירים פלסטינים בעזה, וגם בגדה. עם זאת, כפי שמספרים אלה גם אלה, על גבולות הכלא שלהם הם לא מצליחים להתגבר עם הפארקור.

> הספורט האתגרי שסוחף את עזה: "פארקור זה החמצן שלי"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf