newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תיעוד קשה: גופות ברחובות שג'עיה, דיווחים על עשרות הרוגים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הפלסטינים מדווחים שבמהלך הלילה הרג הצבא לפחות עשרים חמישים איש בשכונת שג'עיה, בהם אזרחים בלתי מעורבים רבים. סרטון שצולם הבוקר (ראשון) ברחובות מראה גופות של נשים וילדים מוטלות ברחוב בשכונה (ראו למטה). אזהרה: הסרטון קשה במיוחד לצפייה.

רופאים, עיתונאים ופעילים ממקומות שונים בעולם נמצאים עכשיו בבית החולים שיפא, ומדווחים משם שבית החולים קורס תחת עומס ההרוגים והפצועים שמגיע אליו כל הזמן. את חלק מההפצצות על שג'עיה ניתן לראות בסרטון שפרסמנו כאן אתמול.

כמו כן, אתמול התפרסמה כתבה באתר "מונדוווייס" לפיה הצבא הכיר בכך שבית החולים השיקומי אל-ואפא, שהושמד כליל בחמישי בערב לפני תחילת הפעולה הקרקעית, לא הכיל נשק כלשהו ושלא ירו מתוכו. לפי הדיווח מדובר צה"ל נמסר כי פעילי חמאס ירו רקטות ממשגרים במרחק מאה מטר מבית החולים לפני שבית החולים הותקף. כפי שדיווחנו בעבר, בהסתמך על דיווחו של עידן לנדו, בית החולים הושמד מהאוויר, קומה אחרי קומה. למרות שעברו כבר יומיים מאז פנייתנו, מדובר צה"ל טרם נמסרה תגובה בעניין.

> אין שום מקום בטוח בעזה

[עדכון-תיקון: מוקדם יותר היום תיקנו ואמרנו שהסרטון כנראה לא מהיום אא מאתמול. זו הייתה טעות. הוא ככל הנראה כן מהיום]

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf