newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תיעוד: שוטרים מכים קשות וממושכות עציר שכוב על הרצפה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ערוץ הטלויזייה "פלסטיין טודיי" הקרין אמש סרטון שצולם לכאורה בזמן העימותים בשועפאט. הסרטון אמנם מטושטש, אך נראה שמופיעים בו שני שוטרים רעולי פנים מיחידה מיוחדת של המשטרה (יס"מ או מג"ב) שמכים ובועטים ללא רחם על פני זמן ממושך בעציר שתפסו. המכות מתרחשות במעיין חצר צדדית, ורק לאחר זמן רב של מכות קשות מובל העציר החוצה לרחוב, שם מצטרפים עוד מספר שוטרים לתמונה ולוקחים אותו עמם.

לאחר פרסום הסרטון המקורי יצא סרטון נוסף מזווית אחרת של אותו אירוע, ובו גם שומעים צעקות. אזהרה: הסרטונים כוללים אלימות קשה והצפייה בהם אינה קלה.

בתגובה ראשונית לאתר 972 נמסר מהמשטרה שבשועפאט נעצרו אמש שישה רעולי פנים וש"יתכן ומדובר בחלק מהפעילות השוטפת של המשטרה".

[עדכון לעת ערב:] מדוברות מג"ב והמשטרה נמסר כי המעצר בסרטון נעשה במסגרת עימותים קשים שבמהלכם נפצעו 15 שוטרים. ביחס לסרטון מצוין בתגובה כי "מדובר בסרטון ערוך ומגמתי שאינו מייצג את התרחשות הדברים. מבירור ראשוני של פרטי האירוע המוצג בסרטון עולה כי מדובר במעצר של שישה רעולי פנים, שעל גופם של 3 מהם התגלתה סכין, ובמהלך מעצרם התנגדו ואף תקפו את הלוחמים. יחד עם זאת, נסיבות המקרה נבדקות. חשוב לציין, כי במהלך המעצר, הושלכו בקבוקי תבערה לעבר הכח אשר פגעו בלוחמים וכמעט גרמו לאבדות בנפש".

[עדכון, 6.7:] ביומיים האחרונים התברר שהעציר המוכה הוא טארק אבו ח'דיר, בן דודו של הנער שנרצח – מוחמד אבו ח'דיר. טארק שוחרר היום (ראשון) בתנאים מגבילים, וכנראה יוגש נגדו כתב אישום בגין זריקת אבנים ובקבוקי תבערה. מכיוון שטארק הוא אזרח אמריקאי הסרטונים שלהלן משכו תשומת לב בינלאומית, והפעילו לחץ על מח"ש לפתוח בחקירה נגד השוטרים.

> חטיפות ורציחות: הסיקור המלא

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf