newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בערוץ 2 מבקרים בצדק את הפוליטיקאים שדיברו על טרור הצתות, אבל מה עם העיתונאים?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

חדשות 2 שידרו אתמול בערב (שבת) כתבה מקיפה על היעדר ההוכחות לגל טרור הצתות (ראו את הכתבה פה למטה). בדומה לכתבה שפרסמתי כאן בעצמי ביום חמישי, גם הכתב יוסי מזרחי מצביע על כך שמקרי ההצתות היחידים שהמשטרה פענחה בוודאות עד כה לא היו קשורים למניעים לאומניים: הצתת זבל בגלל אי-פינוי פסולת באום אל-פחם, שריפת גזם בבתיר והצתה בפאתי היישוב הערבי דיר חנא (שאריה דרעי תיאר כהצתה במשגב). בנוסף ישנה ההצתה ביער אחיהוד, שגם היא לפי כתב האישום שהגישה הפרקליטות לא נבעה ממניעים לאומניים, ועוד כמה שנבעו מרשלנות, שפירטתי בכתבה הקודמת.

> שבוע אחרי: אין בסיס עובדתי להכרזות על טרור הצתות

בכתבה מרואיין גם חוקר השריפות הרצל אהרון, שמסביר שפשוט אין עדיין תשובות לגבי הגורמים לשריפות הגדולות בחיפה ובזכרון יעקב. גם אם הוא עצמו חשב לפני שבוע שמדובר במציתים, היום אין לו תשובות.

מתוך התשובות שיש, והתשובות שעדיין אין, מעבירה הכתבה ביקורת על המהירות והקלות שבה פוליטיקאים, ובראשם בנימין נתניהו, קפצו לדבר על גל טרור, אינתיפאדת אש, נשק השמדה המונית ופרעות תשע"ז. רק דבר אחד חסר שם: קצת ביקורת על האחריות של התקשורת בהגברת הלהבות. על הכותרות הדרמטיות של עיתונאי חדשות 2 עצמם שהכריזו על "טרור הצתות" עוד לפני שמשהו היה ברור.

חברתי יעל מרום כתבה את זה כבר אז, תוך כדי האירועים, ואביב לביא דיבר על זה לאחרונה בתיק תקשורת. אפשר היה להציג מראש את סימני השאלה. אפשר היה לשים דגש מרכזי על כך שהדבר האחד הוודאי לגבי השריפות הוא הקשר בינן לבין מזג האוויר, ואולי לתת גם את ההקשר העולמי של שינויי אקלים. אבל במקום זה התקשורת כמעט כולה זרמה עם ההסתה וההסטה של הממשלה. האם הם יזכרו את זה בפעם הבאה?

> סקר: כמעט מחצית מהאמריקאים תומכים בהטלת סנקציות על ישראל

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf