newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אלפים באום אל-פחם: מאוחדים לצד התנועה האסלאמית

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אלפי מפגינים השתתפו היום (שבת) בצעדת מחאה באום אל-פחם נגד הוצאתה של התנועה האסלאמית מחוץ לחוק. ההפגנה אורגנה ביוזמת ועדת המעקב של החברה הערבית, ונכחו שם כחזית אחת כל המפלגות החברות ברשימה המשותפת וכן אנשי הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית.

"כל מי שעיניו בראשו יודע שזוהי רדיפה פוליטית אנטי-דמוקרטית", אמר בעצרת ח"כ יוסף ג'בארין (חד"ש, הרשימה המשותפת). "מדובר בפגיעה קשה בשירותי הדת, הרווחה והחינוך שהתנועה מספקת לציבור רחב, שהופלה והוזנח על ידי רשויות המדינה".

"זו הפגנת אחדות, ולא ניתן לבודד את התנועה האסלאמית", אמר ח"כ ג'מאל זחאלקה (בל"ד, הרשימה המשותפת). "במקום להגיד תודה שכולנו פועלים במאבק לא אלים במסגרת החוק, מוציאים מחוץ לחוק ודוחפים חלקים מהציבור שלנו אל מחוץ לגדר החוקיות, וההשלכות יכולות להיות מסוכנות. זו לא רק רשעות אלא טיפשות גמורה".

לקראת ההפגנה אמר לשיחה מקומית מוחמד ברכה, יו"ר ועדת המעקב, כי "ההפגנה באה לומר שהחלטת הממשלה להוציא את התנועה האיסלאמית מחוץ לחוק היא החלטה פסולה ואינה מתקבלת מצד כל החברה הפלסטינית בישראל. החברה הערבית לא תיתן לממשלה לפסול ולבודד אף  אחד מהמרכיבים הפוליטיים שלנו".

עברו כשבועיים מאז הוציאה הממשלה את התנועה האסלאמית מחוץ לחוק באמצעות תקנות ההגנה לשעת חירום, מהלך שהוביל לסגירתן של כ-17 עמותות של התנועה. בין היתר סגרו כוחות משטרה ושב"כ כלי תקשורת שהופעלו על ידי התנועה, למרות שעל פי גורמים במשרד ראש הממשלה – אלה לא עסקו בשום עבירה, לרבות הסתה. ארגון העיתונאים בישראל שלח השבוע מכתב מחאה בעניין לראש הממשלה.

> הפגנה ישראלית-פלסטינית במחסום: לסיים את הכיבוש בלי אלימות

הפגנה נגד הוצאת התנועה האסלאמית מחוץ לחוק (דוברות הרשימה המשותפת)

הפגנה נגד הוצאת התנועה האסלאמית מחוץ לחוק (דוברות הרשימה המשותפת)

ראאד סלאח בעצרת התמיכה בתנועה האסלאמית, אום אל-פחם (דוברות הרשימה המשותפת)

ראאד סלאח בעצרת התמיכה בתנועה האסלאמית, אום אל-פחם (דוברות הרשימה המשותפת)

מוחמד ברכה נואם בפני עצרת המחאה באום אל-פחם (דוברות הרשימה המשותפת)

מוחמד ברכה נואם בפני עצרת המחאה באום אל-פחם (דוברות הרשימה המשותפת)

 

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf