newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בג"ץ קבע: הילדים הקטנים תושבי ישראל, האם תגורש

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בית המשפט העליון לצדק אישר בשבוע שעבר למדינה לגרש מירושלים את נאדיה אבו אל-ג'מאל, אם אלמנה לשלושה ילדים שכולם תושבי קבע בישראל.

בעלה של אל-ג'מאל, ר'סאן, היה אחד ממבצעי הפיגוע בבית הכנסת בהר נוף בנובמבר האחרון, בו נרצחו ארבעה מתפללים ושוטר, ונהרג במקום. ר'סאן היה תושב קבע ממזרח ירושלים, וכך גם שלושת ילדיהם של בני הזוג – בני שש, ארבע ושלוש. נאדיה, לעומת זאת, היא תושבת השטחים שהחלה בהליך איחוד משפחות לפני שש שנים, אך עכשיו תאלץ לעזוב את ירושלים עם ילדיה. זאת, כאמור, למרות שלילדים יש מעמד בישראל, שהמדינה אף הודיעה שלא יבוטל.

נאדיה וילדיה הגישו עתירה לבג"ץ נגד הגירוש באמצעות "המוקד להגנת הפרט", אך בסוף דיון בעתירה לפני שבוע אישרו השופטים אליקים רובינשטיין, סלים ג'ובראן וניל הנדל פה אחד את עמדת המדינה.

במוקד להגנת הפרט טענו במהלך הדיון כי משמעות ההחלטה היא עקירתם של שלושה ילדים תושבי ישראל וגירושם לגדה המערבית, והדגישו ששניים מהם סובלים מבעיות רפואיות שמצריכות טיפול בישראל, אך השופטים לא קיבלו עמדה זו. בפסק דינם השופטים מדגישים שהגירוש מופעל רק נגד נאדיה, בעוד שהילדים יוכלו להשאר בירושלים, אך מוסיפים ש"אנו מניחים שירצו להצטרף לאמם". כאמור, ילדים בני שש, ארבע ושלוש.

בדצמבר האחרון אישר בג"ץ גם להרוס את בתי שני המחבלים מהר נוף, ודחה עתירה נגד ההריסה, בטיעון שמדובר בצעד הרתעתי ולא ענישתי. זאת על אף שגורמי ביטחון רבים קבעו כבר בעבר כי הריסות בתים רק מגבירות את הזעם כלפי ישראל, ולא משרתות בפועל את תכלית ההרתעה.

כל זה, כזכור, מבג"ץ שמואשם בימים האחרונים ללא הפסקה בהיותו שלוחה של השמאל הקיצוני.

> לעלות על בג"ץ עם שופל

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf