newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שובת רעב ערער לעליון: ביהמ"ש המחוזי פוגע בזכויות כל האסירים המאושפזים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

העציר המנהלי בלאל כאיד, ששובת רעב כבר 63 יום, ערער הבוקר (רביעי) לבית המשפט העליון נגד החלטת ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע משבוע שעבר, שקבעה שהוא יישאר אזוק למיטתו בבית החולים ושיאסר עליו לפגוש רופא מטעמו לקבלת חוות דעת שנייה בזמן שביתת הרעב. לפי ארגון רופאים לזכויות אדם (רל"א) וכאמור בערעור, ההחלטה השנייה היא תקדימית, ונגזרת ממנה פגיעה רחבה בכלל האסירים המאושפזים בבתי חולים אזרחיים.

> ליברמן צדק: תרחיקו את החיילים מהילדים

כאיד, שישב בכלא 14 וחצי שנים ובמועד שחרורו קיבל צו מעצר מנהלי, שובת בדרישה לשחרור או למשפט. בשבוע שעבר פסק שופט המחוזי בב"ש, אהרון משניות, נגד שתי עתירות שהגיש. בית המשפט קבע שיש הצדקה לכך ששב"ס אוזק את כאיד למיטתו בידיו וברגליו כדי למנוע סכנת בריחה או פגיעה, למרות מצבו הרפואי הירוד, וכן שאין לכאיד זכות לפגוש רופא מטעמו, שכן כבר זכה לקבל חוות דעת של רופאי שב"ס, רופאים מקצועיים עם התמחות בשביתות רעב בבית החולים ברזילי וקיבל ביקור מהצלב האדום הבינלאומי. עוד רמז בית המשפט שכאיד ורל"א פועלים מ"מניעים זרים" – שלא פורטו.

בערעור שהגיש היום עו"ד תמיר בלנק בשם בלאל כאיד נטען שהחלטת בית המשפט יוצרת "השפעות רוחב" והיא "משנה סדרי עולם". "מהיום ידע כל אסיר, כי ברגע אשפוזו בבית חולים אזרחי, אין לו זכות לחוות דעת של רופא מטעמו", נכתב בערעור. עוד מציין עו"ד בלנק כי שב"ס ובית המשפט מנצלים את ביקור נציג הצלב האדום, שאינו רופא מטפל או בודק, כדי להצדיק את מניעת כניסת הרופא הנוסף, וגם כאן נוצר תקדים מסוכן "הפוגע באסירים ובתפקיד הצלב האדום הבינלאומי".

בנוסף מתבקש בית המשפט להתחשב במצבו הבריאותי של כאיד, ובעובדה שהוא נשמר בכל עת על ידי שלושה סוהרים בחדרו, כדי להורות על שחרורו מאזיקים למיטה.

> טבעונות מעבר לגדר: האדם ובעלי החיים בדרך לשחרור מהכיבוש

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf