תניחו לבני ברק

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כמעט 3,000 איש כבר הודיעו בפייסבוק שיגיעו למסיבת רחוב בתוך בני ברק בשבת הבאה. עוד כחמשת אלפים הביעו עניין, והאיוונט תופס תאוצה. הרציונל המעוות: הם פוגעים לנו בשבת, אנחנו נפגע להם (וכמובן שאי אפשר בלי רטוריקטת ה"שירתנו בצבא, עושים מילואים, משלמים מסים, עובדים כמו חמורים" הדוחה על הדרך).

בקיצור, הרעיון הוא ענישה קולקטיבית. גם אם נניח לכך שמלחמות השבת האחרונות היו בעיקר קרב בין בנימין נתניהו לישראל כץ (כי למה להאשים את האיש מקיסריה באמת?), וגם אם נחליט שכמה מהח"כים החרדים אשמים בכל הסיפור (רוצים? תלכו להפגין בבתים שלהם) – אין שום הצדקה בעולם ללכת לפגוע בכוונה בציבור שומרי השבת של בני ברק מעבר לסיסמאות "אבל הם התחילו" מכלילות וגזעניות. זו התגרות מגעילה, חסרת התחשבות או הגינות בסיסית, שמעבר לכל השאר גם כמובן לא תתרום לשום דבר.

[עדכון קטן: מהבוקר אני מתווכח עם תומכי המסיבה הזאת. איכשהו, הם נשמעים מאוד כמו תומכי המצור על עזה. "נפגע באוכלוסייה כדי שהם יסבירו למנהיגים שלהם לא לפגוע בנו", כזה. מדהים].

מוסי רז, מנכ"ל מרצ, ניסח פה השבוע מניפסט מקסים, רגיש ונבון לגבי יחסי חרדים וחילונים, דת ומדינה, שבת וחיים משותפים במרחב רב תרבותי. הלוואי ומארגני מפגן השנאה בבני ברק יקראו אותו וילמדו משהו.

> פוסט המשך: למה פוליטית המסיבה בבני ברק היא טעות עצומה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
רחל שור ויובל אברהם, במאי הסרט "נז"א", מול הצלמים בדרך להקרנת הבכורה בפסטיבל הסרטים הבינלאומי של ונציה, 10 בספטמבר 2026 (צילום: לוקה קרלינו, אי.פי)

רחל שור ויובל אברהם, במאי הסרט "נז"א", מול הצלמים בדרך להקרנת הבכורה בפסטיבל הסרטים הבינלאומי של ונציה, 10 בספטמבר 2026 (צילום: לוקה קרלינו, אי.פי)

הקרנת "נז"א": בוונציה שמעו את האמת. כאן עדיין מכחישים

25 דקות רצופות של מחיאות כפיים בתום הקרנת הבכורה של "נז"א" שברו שיא של 83 שנים בפסטיבל הסרטים של ונציה. לא פחות מאשר לאיכויות הסרט התיעודי, הן כוונו לחשיפה של מעשי חיילים ישראלים בעזה. היתה תחושה באולם שמי לא מוחא כפיים לסרט תומך בג'נוסייד

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf