newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

דווקא כשהזעם נראה כל כך צודק, זה הזמן ללחוץ על ישראל לסיים את הכיבוש

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אלוקים ירחם על הנשמות שלהם.

כמו שאני רואה את זה, לכל מי שבאמת מעוניינת שמקרים מזעזעים כאלה לא יחזרו על עצמם יש רק שתי אפשרויות: הראשונה, להכריח את ממשלת ישראל להפסיק לסרב לקונצנזוס הבינלאומי בנוגע לסכסוך, ולסיים את הכיבוש המתמשך והאכזרי של העם הפלסטיני.

השנייה, להמשיך לנסות להטביע את ההתנגדות של העם הפלסטיני הכבוש בדיכוי, בעינויים, בבתי כלא, במחסומים, בהתאכזרות ובעיקר בהרבה מאוד דם – חלקו הגדול של נערים באותו הגיל או צעירים מאלה שגופותיהם נמצאו היום – בתקווה שמתישהו יקרה הקסם שלא התרחש באף כיבוש קולוניאלי אחר בהיסטוריה, והעם הכבוש פשוט יוותר על הניסיון להתנגד בכל כלי שיעמוד לרשותו, לגיטימי או לא, וייכנע.

התחלה טובה עבור אלה שיבחרו באופציה הראשונה היא לזכור שעד כה, ההשתוללות הרצחנית של צה"ל שנקראת בשפה המכובסת "מבצע שובו אחים" כבר גבתה את חייהם של שישה פלסטינים, בניהם ילד בן 13, אדם הלוקה בשכלו, קשיש וקשישה.

עבור מי שחונכו על ידי החברה הישראלית, אין רגע קשה מזה, כשהזעם הישראלי הקדוש נראה כל כך צודק, לעצור ולהביט במראה. אבל אין לזה תחליף. לא עבור מי שמתנגדים לאופציה של רצח עם.

> החטיפה, הרצח והמבצע הצבאי: כל העדכונים והפרשנות

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf