newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הוט מובייל תשלם מליון שקל להסתדרות לאחר שניסתה לפגוע בהתארגנות עובדים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

חדשות טובות עם תחילת השנה החדשה: בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע הבוקר (ראשון) שחברת הוט מובייל ניסתה לפגוע בהתארגנות עובדיה ותפצה את ההסתדרות במליון שקל.

בחודשים האחרונים מנסים נואשות עובדי החברה להתאגד במסגרת ההסתדרות. החוק דורש שלפחות שליש מעובדי חברה יצטרפו לארגון עובדים כדי שאותו ארגון ייחשב ליציג בחברה, אך בהוט מובייל הצטרפו להסתדרות כבר מזמן כ-70 אחוז מהעובדים – ובחברה המשיכו להתעלם. גרוע מכך, החברה ניסתה לפטר חברי ועד וביצעה שינויים ארגוניים במחטף. החברה גם ניסתה לטעון בבית הדין שהוט מובייל אינה "יחידת מיקוח" אחת, ושרק אם כל עובדי קבוצת הוט יתאגדו – אז תכיר בהם.

השופטת נטע רות ושני נציגי הציבור בתיק פסקו היום שבמעשיה ניסתה הוט מובייל לפגוע בהתאגדות בניגוד לחוק, וקבעו שעל החברה לשלם סכום עצום ותקדימי של מיליון שקל להסתדרות הכללית. בדבריה כתבה השופטת שמדובר בנסיבות "חריגות וקיצוניות", והביעה תקווה שבעקבות פסק הדין תתעשת החברה ותתחיל במשא ומתן להסכם קיבוצי עם נציגות העובדים.

ההחלטה מגיעה אחרי חודשים ארוכים של מאבק של עובדי הוט, שכלל השבתות והפגנות רבות.

> עובדי הוט מובייל הפגינו בבית הבעלים, פטריק דרהי

> הדור החדש של התאגדויות עובדים מובל על ידי נשים

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf