newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הרצוג ורמון רוצים להפוך את מזרח ירושלים לעזה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בחודשים האחרונים משווקים בנפרד יו"ר האופוזיציה בוז'י הרצוג והאזרח חיים רמון את התוכנית להתנתקות חד צדדית מרוב השכונות הפלסטיניות במזרח ירושלים, להקמת חומה סביבן ולשלילת התושבות הישראלית של יושביהן. אתמול ארגן רמון, יחד עם עוד כמה גנרלים בדימוס, סיור לעיתונאים במזרח העיר לקידום היוזמה.

עזבו רגע את העובדה שבפועל ישראל כבר נסוגה מחלק מהשכונות המזרח ירושלמיות. עזבו גם את העובדה שבדיוק במקומות האלה האבטלה והעוני והפשע מגיעים לשיאים, ושמשם מגיע חלק ניכר ממבצעי הדקירות. עזבו גם את השאלה המוסרית והדמוקרטית, של שלילת תושבות של כמאתיים אלף בני אדם בשרירותיות ללא כל הצדקה ברורה. ועזבו גם את העובדה שאפילו החומה לא מונעת מאנשים להכנס לירושלים יום-יום, מעליה או מתחתיה או מה שלא יהיה. עזבו אפילו את הזיגזג המהפנט של הרצוג, שלפני שנתיים וקצת התחייב לחלק את ירושלים, לפני שנה בבחירות התחייב לשמור על אחדותה, ועכשיו קורא שוב לחלק אותה. עזבו את כל זה.

מה שרמון והרצוג מציעים הוא לעשות בירושלים את מה שעשינו בעזה: קודם לא יצאנו במסגרת משא ומתן, אז באה אלימות קשה, אז החלטנו לצאת שלא במסגרת הסכמים אלא חד צדדית – ובכך לחזק את המסר שישראל מגיבה רק לאלימות ולא למי שמושיטים לה יד לשלום, ואז הטלנו מצור כבד על השטח המפונה שרק הגביר את המצוקה והאומללות בו, מה שהוביל לעוד מלחמות ועוד שפיכות דמים.

מה שלא עבד בעזה לא יעבוד בירושלים. בלי משא ומתן והסכם שלום שייטיב עם כלל יושבי הארץ – שום יוזמה לא באמת תקנה לנו ביטחון.

> היי הרצוג, בוא תכיר את השכונות במזרח ירושלים שמהן אתה רוצה להפרד

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf