newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הצבא הכניס חבר פרלמנט פלסטיני למעצר מנהלי

מאת:
השאירו תגובה
א א א

צו מעצר מנהלי הוצא השבוע נגד חבר המועצה המחוקקת הפלסטינית, עבד אלג'אבר פוקהא. הפרלמנטר הפלסטיני בן רמאללה, שמייצג במועצה המחוקקת את חמאס, נעצר כבר לפני כשבוע וחצי בביתו על ידי חיילים באישון ליל, אבל רק ברביעי האחרון הוצא נגדו צו מעצר מנהלי. משמעות הדבר היא שהוא מוחזק ללא אישום, ללא משפט, ללא יכולת להתגונן וללא הגבלת זמן ברורה.

כפי שציין פה לאחרונה נעם רותם, פוקהא שוחרר לפני כשנה ממעצר מנהלי, ובמצטבר הוחזק בבתי הכלא הישראלים במשך כשבע שנים. בעבר ניהל מאבק באמצעות שביתת רעב שנמשכה 40 ימים במחאה על מעצרו המנהלי.

מדובר צה"ל נמסר כי "בעניינו של עבד אלג'אבר פוקהא התקבל מידע חסוי לפיו הוא משמש פעיל של ארגון הטרור חמאס תוך שהוא מסכן את ביטחון האזור. לאור המידע, הוצא כנגדו צו מעצר מנהלי אשר אושר על ידי בית המשפט הצבאי לאחר שהמידע החסוי הובא לעיונו וכאמצעי אחרון מאחר ולא נמצאה אפשרות למנוע את הסכנה הנשקפת ממנו באמצעות כלים אחרים".

כמעט 700 פלסטינים יושבים כיום בבתי הכלא במעצר מנהלי, שאמור להיות צעד קיצוני ונדיר במדינת חוק. לצד פוקהא יושבים גם עוד שני חברי פרלמנט פלסטיני במעצר מנהלי. עוד ארבעה חברי פרלמנט יושבים בכלא לאחר שנשפטו בשל עבירות שונות, ובהם חאלדה ג'ראר, השפוטה ל-15 חודשים בשל שורה של סעיפי אישום כמו השתתפות בהפגנות, ביקור ביריד ספרים, וכן הלאה.

> תחילת הסוף? בנימין נתניהו כבר לא מצליח לספר את הסיפור הישראלי

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf