newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

והזוכה בתחרות ברכת השנה הטובה הדוחה ביותר היא...

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הסרטון המוזר הזה של הרל"י, הרשות לפיתוח ירושלים, ללא ספק זוכה בתחרות ברכת השנה הטובה הדוחה ביותר שראיתי עד כה:

"ציונה" (ציונה!!), בחורה גסת רוח וחסרת פנים, דוהרת על האופניים שלה ברחבי ירושלים, וזוכה לברכות שנה טובה מתושבים. בעיר העתיקה היא הופכת בגסות דוכן של מוכר בייגלה פלסטיני, שבמקום לכעוס על הברבריות הזו מברך אותה גם הוא בהכנעה. חדי העין יזהו אולי כי מדובר בזאכי סבאח, רוכל הבייגלה הנחמד משער יפו שהעירייה עצרה באלימות לפני כשנה בטענה שאין לו רישיון למכור שם בייגלה. אבל כשהיא נזקקת לגייס אותו לסרטון תעמולה, היא אפילו לא ממצמצת.

אחר כך ציונה ממשיכה בדהרה פראית בסמטאות העיר העתיקה, גם שם מוכר שתיה פלסטיני נאלץ להגיש לה כוס מיץ ולברך אותה ב"שנה טובה ציונה". כל האדנותיות של עם כובש דחוסה לתוך דקה וחצי של סרטון תעמולה ברברי, מנותק ומביש.

בעמוד הפייסבוק של הרל"י, אגב, מגיבים רבים התקוממו נגד הסרטון המביש ודרשו להסירו. תגובת הרל"י היתה כי "הכל נעשה בהסכמה". אין לי ספק שכאשר סבאח התבקש "לשתף פעולה" בדבר המביש הזה, הוא עשה זאת בחפץ לב ולא, חלילה, משום שפרנסתו גם כך מאויימת תדיר על ידי רשויות העירייה ותלויה ברצונן הטוב.

אבל היי, שנה טובה ציונה.

עדכון (6/10): בעקבות הפניות הזועמות הרבות, הרל"י הסירה את הסרטון מהרשת.

> השמאל הציוני צריך לעשות חשבון נפש, במקום להתאכזב מהרשימה המשותפת

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf