newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בעקבות לחץ בינלאומי: בוטל האיסור על הופעתה של משרוע לילה בירדן

מאת:
השאירו תגובה
א א א

לאחר שבשבוע שעבר ביטל מושל עמאן, חאלד אבו זיאד, את הופעתה המתוכננת של הלהקה הלבנונית "משרוע לילה" בבירה – התהפכה בסוף השבוע ההחלטה.

הלהקה – שהזמר הראשי של הוא הומו וששיריה עוסקים במיניות הומוסקסואלית, בחופש דת ובפוליטיקה מזרח תיכונית ביקורתית – הייתה אמורה להופיע ביום שישי האחרון בתיאטרון הרומי בעמאן. ביום שלישי התבשרה הלהקה שההופעה מבוטלת, מכיוון שהיא מנוגדת ל"אותנטיות" של המקום. בהמשך התברר שהביטול נבע מלחצים של גורמי דת מוסלמים ונוצרים, שנוגעים ל"פגיעה בערכים" של הממלכה. זאת, על אף שבעבר משרוע לילה הופיעה כבר מספר פעמים בעמאן, לרבות בתיאטרון הרומי. עוד קיבלה הלהקה מסרים עקיפים לפיהם היא לא תוכל להופיע במדינה יותר כלל.

הודעת הביטול הובילה לסיקור בינלאומי וכן לגל של תמיכה בחברי משרוע לילה מצד אמנים ואחרים בירדן, במזרח התיכון ומכל רחבי העולם, וביום חמישי הודיע אבו זיאד כי "לא נתנגד שההופעה תתקיים", ולא הרחיב. עם זאת, ההופעה המתוכננת במקור ליום למחרת כבר לא התקיימה בשל ההתרעה הקצרה.

בתגובה להודעה פרסמו חברי משרוע לילה מכתב תודה לתומכיהם ובו כתבו בין היתר "אנחנו גאים להופיע בפני קהל כמו הקהל שלנו… ואנחנו גאים מאוד להיות חלק מדיון ציבורי שרתם תרבות עממית מול צנזורה". עוד הוסיפו חברי הלהקה כי "אנחנו מקווים שאלה הצעדים הראשונים לקראת קיום הופעה בירדן בעתיד הקרוב… אם כי אין לנו דרך לדעת בשלב זה אם הדבר יתאפשר, שכן האישור שקיבלנו נוגע רק להופעה הבלתי אפשרית של מחר".

> כשגנרלים שוברים שתיקה ורק לא קוראים לעצמם "שוברים שתיקה"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf