newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צעדה בתל אביב נגד מתווה הגז: איך בעלי דעות הפוכות יכולים להפגין יחד?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כאלפיים אנשים הפגינו במוצאי שבת ברחוב קפלן בתל אביב במחאה על מתווה הגז המסתמן. בימת המחאה הוקמה מול הקריה, מן הסתם בעקבות החלטת הממשלה פה אחד כי נושא הגז הוא נושא בטחוני.

המפגינים נשאו כרזות שונות בגנות מתווה הגז. אחת החריפות בהן פנתה לבעלי דלק – ״תשובה, חזיר, את הגז תחזיר״, הפופולארית ביותר הייתה כמובן ״הגז הוא של כולנו״, והאהובה עלי – ״תשובה, תן גז״.

המפגינים צעדו מכיכר הבימה לרחוב קפלן, מאובטחים במאות שוטרים ותחומים בסרטי אבטחה. במהלך הצעדה הושמע שיר מחאה חדש של דורי בן זאב ששוחרר לרדיו רק אמש. הנואם המרכזי וכוכב הערב היה החשב הכללי לשעבר, ירון זליכה.

בהפגנה השתתפו כמה מחברי המועצה האזרחית של ש״ס, ומטעמם נאמה חברת המועצה אפרת שני שטרית. אחד השלטים הסביר כי המאבק משותף לשמאל ולימין, ומכיוון שאף מפלגת ימין לא נכחה במקום, יש להניח שהכוונה לש״ס, שהיו"ר שלה – אריה דרעי – היה זה שסירב להפעיל את סעיף 52 נגד הממונה על ההגבלים, ובכך זרק את ההחלטה למליאת הכנסת, שם התקשה נתניהו לגבש רוב. בהמשך השבוע, לאחר שבראיונות לעיתונות החרדית הביע דרעי תמיכה במתווה הגז – חזר בו יו״ר ש״ס והצהיר כי יש לבצע שיפורים במתווה. כנראה בעקבות המחאה הציבורית.

במהלך ההפגנה, בכוונה או שלא, נוצרו שתי חזיתות. הקדמית יותר – בה צעדו צעירי המחנה הציוני ונוער מרצ, הציגה מסר מורכב יותר. אחד השלטים פירט את חסרונות המתווה שהציג השבוע השר שטייניץ, והסיסמה השלטת הייתה – לפרק את המונופול. אפשר להבין שבהנתן שינויים מסוימים במתווה – דוגמת פיקוח על המחיר ליחידת חום (שלט אחד הציע 2.5 דולר), פירוק רציני של המונופול ועוד אי אלו שיפורים, הייתה מתקבלת הסכמה מחלק זה של ההפגנה. משהו בין דעתו של הממונה לשעבר דויד גילה לדעותיו של עורך דה-מרקר גיא רולניק.

לעומת זאת, בחזית האחורית יותר שהונהגה בעיקר על ידי תנועת ״מאבק סוציאליסטי״ (תנועה מרקסיסטית בעלת אופי טרוצקיסטי) ופעילים אדומים נוספים, הסיסמה הייתה שונה בתכלית – להלאים את הגז. חד וחלק.

המסרים השונים הללו, הסותרים למעשה, מזכירים קצת את המחאה החברתית ב-2011, אז אחזו קבוצות שונות בהשקפות אחרות ואף מנוגדות, אך הצליחו לשלב ידיים כדי למחות נגד הסדר הקיים, השחיתות וסדרי העדיפויות.

אם אפשר לסכם – ההפגנה נגד מתווה הגז אמש, מעבר לטענות על השחיתות החריפה, העלתה בעיקר את הדרישה: תפסיקו לשקר ולהסתיר, תנו לנו ולאינטרסים שלנו להיות חלק מקבלת ההחלטות.

> שלושה הסברים פשוטים על איך שמתווה הגז של נתניהו מסוכן לכולנו

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf