newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עימותים אמש בשכונת שועפט בעקבות מעצרו של ילד בן 9 על ידי מסתערבים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אתמול (שני) בסביבות השעה שמונה בערב עצרו מסתערבים את מוחמד עווידה, ילד בן 9 בשכונת שועפט. המעצר התבצע מאוד קרוב למקום חטיפתו של מוחמד אבו ח'דיר, ותושבי השכונה חשבו שמדובר בישראלים שבאו לחטוף או לרצוח צעירים פלסטינים.

עימותים פרצו במקום, והמסתערבים הסתייעו בכוחות משטרה ומג"ב שבאו לחלץ אותם. מוחמד הוחזר למשפחתו אחרי כשעה וחצי, לאחר שנחקר בתחנת נווה יעקב בחשד שזרק אבנים על הרכבת הקלה.

"כל יום אנחנו נתקלים בדברים כאלה", מתאר אבו-ניע, תושב השכונה, וממשיך:

הילדים שלנו עוברים בדרך לבית ספר חיפושים ומעצרים. המצב לא טוב כבר כמה חודשים. המשטרה לא מפסיקה להטריד אותנו מאז הרצח של השהיד מוחמד חוסיין אבו ח'דיר. יש כאן מחסומים, פקחי חניה וגובי מס ההכנסה מגיעים לכאן כל יום, וממשיכים לעצור את החברה הצעירים שלנו. לפני כמה ימים אפילו נתנו קנס למישהו כי היה לו דגל פלסטין על הבית. הם לא נותנים לנו לנשום.

זה לא הגיוני שעוצרים ילד בן 9. הוא בכלל חולה סכרת. הוא לא זרק אבנים, הם מחפשים להמשיך להטריד אותנו ולהתעלל בילדים שלנו.

ביום שישי האחרון הפגינו מאות פלסטינים וישראלים בשכונת א-טור במחאה על הצבת שוטרי מג"ב מחוץ לבתי ספר רבים בירושלים המזרחית. התושבים טוענים כי נוכחות מג"ב בסביבת בתי הספר מגבירה את המתיחות, מתגרה בתושבים וגורמת לחיכוך מיותר ולזריקת אבנים על-ידי הנוער. אלה מהווים תירוץ עבור השוטרים לעשות שימוש מוגזם בגז מדמיע, בבואש  ירי כדורי ספוג שהביא כבר לאיבוד עיניהם של שני ילדים בעיסאוויה ולפגיעה בילדים נוספים, ומעצרים של ילדים ובני נוער, רבים מהם ללא כיבוד חוקי ההגנה על קטינים. רק לפני כשבוע תועד ירי מאסיבי של כדורים חיים על ידי שוטרי מג"ב בסמוך לבתי ספר ולבתי חולים בשכונת א-טור.

> מאתיים איש הפגינו בשכונת א-טור: הרחיקו את מג"ב מבתי הספר

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf