newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שתי הערות על אנשים שייפגעו מהחמרת הענישה על הסעת שב"חים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הצעת החוק של גלעד ארדן להחמרת העונשים למסיעי, מליני ומעסיקי שב"חים אושרה היום (שני) בוועדת הפנים לקריאה שנייה ושלישית. ההצעה תגדיל את הקנסות, את עונשי המאסר ואת הצעדים המנהליים שניתן יהיה לנקוט נגד כל מי שמסייע לשוהים בלתי חוקיים פלסטינים להכנס ולשטחי המדינה (בגבולות 67') ולשהות בהם.

ההצעה הזכירה לי שלפני כ-12 שנים ישבתי בכלא מעשיהו על סירובי להתגייס. בין היתר איתי באגף ישבו כמעט בכל שלב של המאסר אנשים שנשפטו על הסעת שב"חים. שני דברים אני זוכר בבירור מהאוכלוסייה הזאת:

1. שכל נהגי המוניות היהודים נשפטו על העבירה הזאת לתקופה של שבועיים עד חודש, וכל הערבים לארבעה-שבעה חודשים.

2. אחד מהאסירים הערבים נשפט על זה שהגניב לארץ והלין את אמא של אשתו, פלסטינית מהשטחים. אישה מבוגרת, שהייתה מגיעה אליהם הביתה לביקור משפחתי ואז חוזרת לביתה בגדה המערבית. בגלל שביצע את העבירה הנוראית כמה פעמים, הוא נשפט לשבעה חודשי מאסר.

גם דברים כאלה שווה לזכור בהקשר של הצעת החוק של ארדן.

> "פיגוע פייסבוק": כך מנסה הצבא להוכיח שסטטוס הוא עילת מעצר

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf