newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שוחררו מהצבא שני סרבני מצפון: שני סרבנים חרדים עדיין כלואים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

השבוע שוחררו מהצבא שני סרבני מצפון דרוזים: עומר סעד, נגן ויולה מהכפר מע'אר, ישב בכלא 150 ימים במצטבר לאחר שסירב להתגייס ונשפט שבע פעמים. סעד הצהיר עם כליאתו שהן זהותו הלאומית הפלסטינית והן אהבתו למוזיקה ככלי שמחבר בין בני אדם מונעות ממנו להצטרף לצבא פועל ככובש בשטחים. בזמן שישב בכלא סבל סעד מהידרדרות רפואית שלא זכתה לטיפול ראוי, ואושפז לתקופה בבית חולים. השבוע הוא שוחרר מהצבא מטעמי "אי-התאמה".

השבוע גם התייצב בלשכת הגיוס סרבן המצפון עורווה גאלב סייף מהכפר יאנוח, והודיע על סירובו להתגייס. באופן מפתיע נשלח סייף באופן מיידי לוועדת אי-התאמה שפטרה אותו משירות מבלי שישב בכלא כלל.

בכלא הצבאי ממשיך לשבת הסרבן החרדי אוריאל פררה מבאר שבע, שמסרב גם הוא להתגייס בגלל הכיבוש. זוהי תקופתו השלישית של פררה בכלא, ולפי דיווחיו הוא עובר התעמרות מצד הסוהרים בכלא.

השבוע גם נכלא סרבן חרדי שנתפס על ידי המשטרה הצבאית בביתו. הוא נשפט לעשרים ימי כלא.

> לכל הכתבות בנושא סרבנות גיוס

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf