newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הצבא סגר שער חקלאי בגדר ההפרדה ובעקבות מחאת חקלאים - פתח מחדש

מאת:
השאירו תגובה
א א א

נציגים של המנהל האזרחי הודיעו לאחרונה לחקלאים בכפר פלאמיה שבאזור קלקיליה שהשער החקלאי בגדר ההפרדה שמשמש אותם כדי להגיע לאדמתם ייסגר, ובמקומו יצטרכו להגיע עד השער בכפר ג'יוס, שהדרך אליו ארוכה ומשובשת. משמעות הדבר הייתה תוספת יומית של ארבע נסיעות ארוכות: כ-15 ק"מ אל השער בג'יוס, ממנו לאדמות, חזרה לג'יוס וחזרה לכפר פלאמיה.

ביום ראשון השבוע אכן לא נפתח השער, וקבוצה של חקלאים הגיעו למקום כדי למחות על סגירתו. בעקבות המחאה החליטו בצבא ובמנהל האזרחי לשנות את ההוראה, והשער יפתח מחדש כל יום לשעות מוגבלות כדי לאפשר לחקלאים מעבר. מדובר צה"ל נמסר שהיה מדובר בפיילוט, ושבעקבות התנגדות התושבים הוחלט שלא להמשיך בו.

גדר ההפרדה לא עוברת על הקו הירוק, הגבול הרשמי של ישראל, אלא חודרת לתוך השטחים הפלסטינים ו"בולעת" חלקים מהם. עשרות כפרים לאורך הגדר נפגעים מהמצב, שכן בתיהם נמצאים מצד אחד של הגדר, ואדמותיהם החקלאיות בצד השני. השערים החקלאיים נפתחים לשעות בודדות כל יום, מוקדם בבוקר ושוב אחר הצהריים, כדי לאפשר לחקלאים בעלי היתרים להגיע לאדמותיהם, אך הקושי בהשגת היתרים יכול להיות רב, השערים לפעמים לא נפתחים, והניתוק בין חקלאים לבין אדמותיהם גובר.

במקרים אחרים, כמו במקרה של בלעין, האדמות הפלסטיניות מעבר לגדר משמשות להרחבת התנחלויות.

פוסט בעניין זה פורסם גם באנגלית באתר 972+, על ידי אחמד אל-באז מאקטיבסטילס

> רקע: עשור לגדר – הכפרים והאדמה

חקלאים בכפר פלאמיה מוחים מול השער החקלאי הסגור (אחמד אל-באז / אקטיבסטילס)

חקלאים בכפר פלאמיה מוחים מול השער החקלאי הסגור (אחמד אל-באז / אקטיבסטילס)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf