newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תא הכתבים לענייני פלסטינים מגנה את הפשיטה על הטלוויזיה הפלסטינית

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ביום שישי פשטה משטרת ירושלים על אולפני הטלוויזיה הפלסטינית בהר הזיתים, קטעה שידור חי של תוכנית הבוקר, ועיכבה עיתונאים לחקירה בשל חשד לפעילות ללא רישיון – חשד שהופרך במהרה.

היום (שני) מפרסם תא הכתבים הישראלים לענייני פלסטינים גינוי לפעולות המשטרה. חברי התא אף מדגישים שלא מדובר באירוע חד פעמי, אלא במדיניות מתמשכת של פגיעה בעיתונאים פלסטינים, כמו שאירע לאחרונה ביום ירושלים.

כך כותבים חברי התא:

יובהר, כי אין בגינוי זה כדי לתמוך במפרי חוק, או למנוע מרשויות החוק לבצע את עבודתן החשובה. ואולם בה בעת, אין אנו רואים בעין יפה כל מהלך שיש בו כדי להביא לצמצום חופש הביטוי, להפחדת עיתונאים ולו ברמז, ולהפרעה לשידור במהלכו, מצד גורמי ממשל או אינדיבידואלים משני הצדדים, יהיו הנסיבות אשר יהיו.

אנו מדגישים, כי אין מדובר באירוע חד פעמי, אלא בשורה של אירועים דומים שנראה כי התרבו לאחרונה, לרבות פגיעה בעיתונאים פלסטינים, ישראלים וזרים ליד שער שכם במזרח ירושלים; פגיעה בעיתונאים פלסטינים במחנה הפליטים אל-ערוב, ועוד.

מי כמונו מכיר את המתיחות המאפיינת את יחסי ישראל והפלסטינים בחודשים האחרונים, ואולם דווקא בימים אלה אנחנו קוראים לרשויות בישראל שלא לנהל את המערכה הפוליטית נגד הרשות הפלסטינית על גבם של עיתונאים.

אנו מפצירים בכל הגורמים הנוגעים בדבר, בצד הישראלי ובצד הפלסטיני כאחד, לאפשר לעיתונאים לפעול כראות עיניהם ולמלא את עבודתם העיתונאית, ללא תנאים ובלי הגבלות שאינן חלק ממערכת החוק.

פוסטים קשורים:

> צפו: המשטרה קטעה שידור חי ועיכבה עיתונאים פלסטינים

> שוטרים מנעו מצלמים גישה לאירועי יום ירושלים

> איפה היה אבי יששכרוף כשחיילים ירו בעיתונאים פלסטינים?

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf