newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הפגנות בעולם: בישראל מסרבות לשרת את הכיבוש, אנחנו לא נחמש אותו

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ביום חמישי שעבר התקיימו 22 משמרות מחאה בשבע מדינות בתמיכה בסרבניות המצפון הכלואות בישראל, תמר זאבי ותמר אלון. המפגינים קראו לממשלותיהם להפסיק לסחור בנשק עם ישראל – בייצוא או ייבוא – וקראו לשחרורן של הסרבניות. "בעוד סרבניות המצפון בישראל מסרבות לשרת את הכיבוש, מוטלת עלינו החובה לסרב לחמש אותו", הודיעו המפגינים.

שתי הסרבניות מרצות כעת תקופת מאסר שנייה בכלא הצבאי, בינתיים רק של 17 יום במצטבר, אך צפויות להמשיך לסרב ולשוב ולהכלא. השתיים מסרבות לשרת בצבא בגלל מדיניות הכיבוש והמשטר הצבאי בשטחים. הפגנות התמיכה בהן נערכו בבריטניה, צרפת, איטליה, יוון, ארה"ב, קפריסין ובלגיה. המפגינים הזכירו שמדינות העולם רוכשות מישראל נשקים שנוסו קודם על פלסטינים בשטחים, ומוכרות לה נשק שמשמש להמשך דיכוי הפלסטינים.

> "המזרחים הפכו להיות בשר התותחים של חוק הגיוס"

משמרת מחאה למען הסרבניות בפרלמנט האירופי, בריסל (תמונה באדיבות "מסרבות")

משמרת מחאה למען הסרבניות בפרלמנט האירופי, בריסל (תמונה באדיבות "מסרבות")

משמרת מחאה מחוץ לבית הלבן, וושינגטון די.סי. (באדיבות "מסרבות")

משמרת מחאה מחוץ לבית הלבן, וושינגטון די.סי. (באדיבות "מסרבות")

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

השאירה מאחוריה בור גדול. בות'יינה דביט (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בות'יינה דביט)

"הסלע שראה את האופק". לזכרה של בות'יינה דביט

שנים רבות של פעילות פוליטית, חברתית ופמיניסטית הפכו את דביט, אדריכלית ובת למשפחה קומוניסטית מרמלה, לאחת הדמויות המזוהות ביותר עם העיר. מסע הלוויה שלה סימל את המרקם המיוחד של האנשים שראו בה שותפה לדרך

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf