newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עדכון: זינוק של יותר מפי 10 בתרומות הקטנות לבצלם

מאת:
השאירו תגובה
א א א

מנכ"ל בצלם, חגי אלעד, נאם ביום שישי לפני כשבוע במועצת הביטחון של האו"ם. לאחר ששטח את עוולת הכיבוש, כמתבקש, הוא הפציר במדינות החברות לעשות צעד של ממש כדי להביא לסיום את אותן עוולות הנגזרות מהכיבוש, העומד להשלים חמישים שנים.

באופן צפוי, לאחר דברי ראש הממשלה המשמיצים את הארגון, החלה הסתה רצחחנית של אנשי ימין נגד מנכ"ל בצלם. אלפי מגיבים קראו לתלות ולרצוח אותו בדרכים שונות ומשונות. כצפוי, המשטרה לא הגיבה, בהתאם לדפוס הפעולה הרגיל שלה, ואיש לא נעצר.

הסתת ימין.

הסתת ימין.

אך דבר נוסף קרה במקביל. בשבוע שלאחר מכן "בצלם" דווחו על זינוק של יותר מפי חמישה בתרומות ה"קטנות", התרומות שמגיעות מאזרחים, ומשמעותן היא שאלו עומדים לצד הארגון.

עתה, לאחר ההצעה הקיקיונות של יו"ר הקואליציה, דוד ביטן, לשלול אזרחות ממנכ"ל הארגון, הזינוק בתרומות הקטנות עלה כבר לפי עשרה. במקביל, יותר מ-3,700 איש הפיצו את הקריאה #אני_עם_בצלם ברשתות החברתיות.

נשאלת השאלה אם במסגרת החוק החדש המוצע לא ראוי גם לשלול את אזרחותו של ח"כ שהרים תרומה נכבדת כזו לארגון.

אז תרמו לבצלם, זה עשוי לזכות אתכם בדרכון זר בעתיד.

> תסתכלו על הנשים האלה ותראו תקווה לשלום

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf