newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הפועל קטמון: קבוצת הנערות תקרא על שם שירה בנקי ז"ל

מאת:
השאירו תגובה
א א א

קבוצת הנערות של הפועל קטמון ירושלים משנה את שמה, והחל מעונת הכדורגל הקרובה היא נקראת "הפועל שירה קטמון ירושלים" – לזכרה של שירה בנקי ז"ל שנרצחה בקיץ האחרון במצעד הגאווה בירושלים.

טקס שינוי השם התקיים אתמול (שני) באצטדיון טדי במהלך משחק בין קבוצת הבוגרים של הפועל קטמון ירושלים לבין הפועל רמת-גן בליגה הלאומית (1:1 בסיום). בהפסקת המחצית במשחק עלו לדשא הנערות שמשחקות בקבוצה, לבושות בחולצות עם השם החדש, מלוות בהוריה ואחיה של שירה בנקי ז"ל. בקהל, פרט לאוהדים הקבועים, ישבו חבריה של בנקי ונציגים מצוות המורים וההנהלה של בית-הספר התיכון שליד האוניברסיטה שבו למדה.

"התכנסנו להנציח נערה נפלאה שנרצחה בקיץ האחרון בעיר שלנו רק משום שביקשה חופש ושוויון זכויות", אמר בטקס חבר הוועד המנהל של הפועל קטמון איתן שרוני, "שירה רק ביקשה להביע מחאה, לדרוש חברה סובלנית ושוויונית לכולנו".

עוד לפני הרצח במצעד הגאווה קבוצת האוהדים מירושלים החלה בקמפיין נרחב נגד הומופוביה בכדורגל, במהלכו יזמה הקבוצה בחודש אפריל האחרון החלפת דגלי הקרן באצטדיון טדי לדגל הגאווה במהלך משחק בליגה א'. גם הערב ראיתי בקהל, בין הדגלים האדומים, מספר דגלי גאווה עם סמל הפועל ירושלים עליהם.

"לזכרה של שירה בנקי ועל-שמה, קבוצת הכדורגל שלנו תמשיך ותסמל את המאבק לשוויון, את הרצון לחברה טוב יותר", אמר שרוני, כאשר משפחת בנקי יורדת מהמגרש לקול מחיאות כפיים אחידות לזכרה של בתם ואחותם. "שירה כבר לא פה", סיים, "אבל אנחנו פה בשבילה. זה המעט שיכלנו לעשות בשבילה, יהי זכרה ברוך".

> הפועל קטמון: גאה, סובלנית ואנטי-גזענית

טקס החלפת שמה של קבוצת הנערות של הפועל קטמון (צילום: מעיין וייס, באדיבות katamon.co.il)

טקס החלפת שמה של קבוצת הנערות של הפועל קטמון (צילום: מיטל וייס, באדיבות katamon.co.il)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf