newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עובדות בשטח? לא בלונדון: חברה ישראלית תחויב לבנות מחדש פאב שהרסה "לבנה אחרי לבנה"

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כתב: דימי ריידר

מסתבר שהנוסחה הבדוקה של "קביעת עובדות בשטח" לא ממש עובדת מחוץ לישראל ולשטחים.

העיתונים בלונדון דיווחו השבוע על חברה ישראלית בשם CLTX שרכשה פאב בצפון-מערב לונדון במטרה להרוס אותו ולבנות במקומו בית דירות יוקרתי. כמו במקרים רבים אחרים בבריטניה, התוכנית נתקלה בהתנגדות חריפה של התושבים; הפאב השכונתי הוא מוסד קהילתי חשוב, וחברות שקונות פאבים שהתרוששו מוצאות את עצמן בדרך כלל ניצבות מול קבוצות תושבים מאורגנות היטב. במקרים רבים זה נגמר בפשרה שבה החברה משפצת את הפאב ומשכירה אותו לזכיינים, ובמקרה הטוב נאלצת לבנות את הדירות החדשות מעל לפאב עצמו.

במקרה הנוכחי המאבק נגמר בנצחון מוחץ לתושבים, כאשר המועצה המקומית – ווסטמינסטר – החליטה לדחות על הסף את תוכנית הבנייה. המועצה גם רמזה שהפאב, הבניין היחיד באזור ששרד את הפצצות מלחמת העולם השניה, עומד לקבל מעמד של בניין לשימור, מה שהיה מקשה מאוד על הריסת הפאב לכל מטרה שהיא, או להסבתו לשימושים אחרים.

הפאב לפני שנהרס, ומחאת התושבים:

החברה הישראלית החליטה, ככל הנראה, שלא חושב מה הגויים יאמרו – חשוב מה היהודים יעשו. בסוף השבוע שעבר העובדים קיבלו הוראה לא להגיע לעבודה עקב ספירת מלאי. למחרת הגיעו דחפורים והרסו את הפאב עד היסוד.

אם המקרה היה מתרחש בארץ, ובוודאי אם מדובר אם מדובר בכפר שלם או גבעת עמל, בבניין היסטורי בלוד או, חלילה, בכפר פלסטיני, הרשויות היו מושכות כתפיים ומתירות לחברה להמשיך בשלה. בלונדון, לעומת זאת, המועצה פשוט הודיעה לחברה כי היא מחויבת לבנות את הפאב מחדש, "לבנה אחרי לבנה". נכון להיום, החברה מסרבת להגיב להחלטה.

> המדריך לטייקון חומד הקרקעות: בהשראת הפינויים בגבעת עמל

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf