newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מאות צעירים וצעירות הפגינו בשכם למען מאבק בלתי אלים ושלום

מאת:
השאירו תגובה
א א א

מעל לחמש מאות צעירות וצעירים לקחו היום (שני) בצהרים חלק באירוע מול אוניברסיטת א-נג'אח בשכם, במטרה לקדם מאבק לא אלים ושלום. המפגינים, מנהיגות ומנהיגים צעירים החברים בתנועת "זימאם" הפלסטינית כמו גם בתנועות אחרות, החזיקו שלט באורך 700 מטרים ועליו מסרים של אי-אלימות, דרישה לשלום, ואחדות ופיוס פלסטינים. הם ביקשו להעביר גם מסר של תודה למדינות שהצביעו בתמיכה בפלסטינים באו"ם. החלק האחרון של שלט הענק נוצר כמה ימים קודם לכם על ידי סטודנטים מאוניברסיטת ביר זית ברמאללה. סטודנטים מביר זית השתתפו גם בהפגנה עצמה, שהתקיימה בשיתוף פעולה עם מועצת התלמידים של אוניברסיטת א-נג'אח.

"אנחנו מאמינים בצדק, בחוק הבינלאומי, ואנחנו מנסים לעודד את הקהילה לאמץ את האי-אלימות כדי להשיג את מטרותינו. אנחנו צריכים להיות מאוחדים מאחורי אסטרטגיה אחת ולהפסיק עם הפילוג הפנימי", אמר סאמר מכלוף, מנכ"ל זימאם. הוא הוסיף כי "אנחנו רוצים לבנות חברה פלסטינית דמוקרטית, סובלנית, חילונית. אנחנו רואים בכך צעד חשוב בדרכנו למדינה עצמאית".

זימאם היא תנועה פלסטינית עממית נוסדה ב-2015 ומפעילה 22 סניפים בגדה המערבית ובעזה. בתנועה חברים 1,500 צעירים וצעירות. התנועה מקדמת ערכים של חופש, צדק, מתינות ופלורליזם תוך תמיכה במאבק של הפרויקט הלאומי הפלסטיני להקמת מדינה ולסיום הכיבוש. "המתנדבים שלנו פועלים באופן בלתי נלאה כדי להקים חברה בריאה ודמוקרטית, חופשיה מהכיבוש הישראלי ומאי צדק אך גם חופשיה מקיצוניות וחוסר סובלנות", נכתב באתר התנועה.

> שינוי בפיד פייסבוק: איך לא תפספסו את הסיפורים שצוקרברג מנסה להעלים?

צעירי זימאם רוקדים דבקה בהפגנת אי אלימות בשכם. 19.2.2018 (צילום באדיבות זימאם)

צעירי זימאם רוקדים דבקה בהפגנת אי אלימות בשכם. 19.2.2018 (צילום באדיבות זימאם)

צעירי זימאם אוחזים בשלט באורך 700 מטר בקריאה לשלום ואי אלימות. שכם, 19.2.2018 (צילום: זימאם)

צעירי זימאם אוחזים בשלט באורך 700 מטר בקריאה לשלום ואי אלימות. שכם, 19.2.2018 (צילום: זימאם)

יהושע (ג'וש) לייפר סייע בהכנת הכתבה.

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf