newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

במשטרה מסרבים להסביר: מה ההבדל בין פרח לרנר לשרה נתניהו?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כאשר המשטרה המליצה להעמיד לדין את שרה נתניהו ב-29.5 בשלוש פרשות קבלת דבר במרמה, ההמלצה הושמטה מההודעה לעיתונות.

במשטרה טענו כי כך יעשו מעכשיו והלאה משום ש"לא ראוי להפוך דיון משפטי לציבורי", ובמקרה הייתה שרה נתניהו הראשונה ליהנות מהמדיניות החדשה של המפכ"ל אלשיך. בהודעת המשטרה אפילו לא נכתב כי מדובר בשרה נתניהו, אלא דובר בכלליות על "פרשת מעונות ראש הממשלה".

למרות "המדיניות החדשה", שלשום פרסמה המשטרה כי המליצה להעמיד לדין את פרח לרנר, יועצת קרובה של ראש הממשלה נתניהו, בחשד לקבלת דבר במרמה. בהודעה על כך דווקא מפורט כי "עם סיום החקירה, גובשו ראיות לכאורה לפעילות בניגוד עניינים והעברת מידע שאינו נגיש לציבור למקורב לה, בהתייחס לגורמים שהיו בהתקשרות עסקית איתו". ראיות דומות גובשו אף בפרשת שרה נתניהו, אך לא נכתב על כך בהודעה. בנוסף, לפני כשבועיים התפרסמה הודעה דומה ומפורטת בעניינו של רמי לוי.

אם כן, הטענות של משטרת ישראל במאי כאילו מדובר במדיניות חדשה תמוהות ביותר. זאת על אף שייתכן כמובן כי במקרה ובמזל המפכ"ל אכן החליט על הפעלת מדיניות חדשה בסמוך לסיום חקירת שרה נתניהו, ובמקרה נתניהו הייתה ברת המזל הראשונה לזכות בכך, וייתכן שבדיוק אחרי כן המפכ"ל שינה את דעתו וחזר למדיניות הפרסום המלא, וכך קרה ששרה נתניהו הייתה היחידה לזכות בהטבה הזו. הכל אפשרי.

בנוסף לכך, ייתכן שהמפכ"ל רוני אלשיך מעל בתפקידו, ולכאורה אשם בקבלת דבר במרמה – כאשר בתמורה להבטחה למנותו לראש השב"כ הבא, כפי שהוא עצמו חשף, העניק טובות הנאה לשרה נתניהו, וצריך להיות מפוטר מיד. ייתכן.

יש לציין אף כי המשטרה, למרות הפניות החוזרות ונשנות בטלפון ובמייל, מסרבת כבר כמה ימים להגיב על הטענות הללו ולהסביר מה פשר היחס המיוחד לו זכתה שרה נתניהו.

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf