newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

פעילים פוצצו הרצאה של ניר ברקת באונ' העברית: "החומה צריכה ליפול"

מאת:
השאירו תגובה
א א א

סטודנטים וסטודנטיות פעילי שמאל התפרצו אתמול (רביעי) להרצאה שקיים ראש עיריית ירושלים ניר ברקת באוניברסיטה העברית בקריאות "רוצח" ו"עירייה גזענית" . ברקת הגיע לאוניברסיטה בהזמנת תא תנועת הימין "אם תרצו" (שבית המשפט הגדיר כבעלת סממנים פשיסטים) כדי לדבר על ירושלים "המאוחדת" לרגל חגיגות חמישים שנות הכיבוש המתקרבות. אולם את פניו של ראש העירייה קיבלו כ-15 פעילים, שמנעו ממנו לדבר במשך זמן ארוך.

הם קראו לעבר ראש העירייה: "עירייה גזענית – סכנה בטחונית", "צדק חברתי לכל, החומה צריכה ליפול", "די לכיבוש, די לאפליה", ניר ברקת אל תדאג, עוד נראה אותך בהאג", "אנשים לפני שטחים, די להריסות בתים". פעילי הימין שהגיעו להרצאתו של הטוען לכתר הליכוד הגיבו בצעקות, והיו גם מי שזרקו לעבר המוחים חפצים ומים.

צפו בפעילים לא מאפשרים לברקת לדבר:

הפעילים, המשתייכים לתא מרצ באוניברסיטה ולקבוצת הפעילים Free Jerusalem, קראו לעבר ברקת נתונים על מצב הדיור, החינוך, העוני, הגבלת התנועה והאיום על האזרחות של תושבי מזרח ירושלים ועל אחריות העירייה למצב. הרי בניגוד להסברה ולפנטזיה הישראלית ירושלים אינה מאוחדת, היא מפוצלת, ומלאה באלימות וגזענות. בליבה עומדת חומה אימתנית של אפליה בין יהודים וערבים.

הפעילים הציגו בפני הנוכחים נתונים קשים על ההזנחה של העירייה העומדת בראשו את תושביה הפלסטינים של העיר "המאוחדת". כך למשל נאמר שכ-80% מהפלסטינים הירושלמים חיים מתחת לקו העוני, ש-36% אחוז מהילדים אינם מסיימים 12 שנות לימוד, וכי ישנו מחסור של 2200 כיתות לימוד איתו העירייה אינה מתמודדת. 37 אחוז מתושבי העיר הפלסטינים סובלים ממדיניות מפלה בידי העירייה, ואינם מקבלים שירותים בסיסיים כגון חינוך ותברואה.

מאז תחילת השנה נהרסו מעל ל-30 יחידות דיור בירושלים המזרחית, קצב הריסות גבוה, והמפגינים קראו לברקת לחדול מהריסות הבתים ונגד העדרה של מדיניות תכנון ובניה לחצי העיר, שמאלצת אוכלוסייה שלמה להפר את החוק ולחיות תחת סכנת הריסות תמידית, ולשלם תוך כדי כך קנסות גבוהים.

> עיריית ירושלים מכריחה לבחור: לבנות ולהסתכן בהריסה או לעזוב את העיר

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf