newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שמעתם שבשבוע שעבר מחבלים חטפו אוטובוס ליד אפרת?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כותב: עדו קונרד

מקרה של אלימות מתנחלים נגד פלסטינים בשבוע שעבר כמעט ולא דווח בתקשורת בארץ, למרות שבאופן חריג המשטרה דווקא לקחה אותו ברצינות.

לפי דוברות המשטרה, ביום רביעי האחרון שני מתנחלים מאפרת, רכובים על אופנועים, הקיפו רכב פלסטיני נוסע ואילצו את הנהג באיומי אקדח לעצור בצד ולצאת מהרכב. חלפו כמה דקות ואוטובוס של פועלים פלסטינים חלף על אותו הכביש, ולפי המשטרה שוב איימו המתנחלים על הנהג והנוסעים עם אקדח והכריחו אותם לרדת מהרכב, כשלפי הדיווח אחד מהם הצמיד את האקדח לראשו של אחד הפועלים ואמר "תתחיל להתפלל על החיים שלך". קצת לאחר מכן ברחו המתנחלים מהמקום.

השבוע הגיע אחד מהפלסטינים להגיש תלונה בחברון, ותוך שעות בודדות נעצרו שני חשודים מאפרת. השניים הודו בעבירה ומסרו את האקדח, שהתברר שהוא למעשה רק צעצוע.

התגובה המהירה והיעילה של המשטרה ראויה לציון ולשבח. לפי ארגון "יש דין", רוב התלונות שמגישים פלסטינים בגדה המערבית על אלימות מתנחלים נסגרות, לרוב תחת סעיף "עבריין לא ידוע". לא פעם עומדים חיילים ושוטרים בצד ומשקיפים על התקפות אלימות נגד פלסטינים, לרוב במטרה לגרשם מאדמתם. רק השבוע סיפרה חיילת לשעבר לאוהד חמו בערוץ 2 שהיא ראתה אישית מקרים שבהם חיילים תמכו – באופן פעיל או בהסכמה שבשתיקה – בונדליזם מצד מתנחלים.

אלא שבניגוד למשטרה רוב התקשורת בעברית, למעט אתרי הימין המובהקים, התעלמה מהסיפור של התקיפה באפרת לגמרי. נסו לדמיין תמונת מצב הפוכה: שני פלסטינים משתלטים באיומי אקדח על אוטובוס מלא בישראלים ומאיימים לירות באחד מהם. גם אם בדיעבד היה מתברר שמדובר באקדח פלסטיק, סביר להניח שהסיפור היה פותח מהדורות וזוכה לכותרות ראשיות ודיווחים חיים בגל פתוח על מתקפת הטרור.

טוב שהמשטרה הגיבה כפי שהגיבה, אבל השאלה על שתיקת התקשורת תשאל בלתי פתורה.

עדו קונרד הוא עורך באתר 972+. הפוסט פורסם במקור באנגלית שם, ותורגם על ידי חגי מטר

> שוטר הרג בן 16 בירייה בראשו, מח"ש סגרה את התיק "מחוסר ראיות"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf