newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אלפי אזרחים בעזה יוצאים במחאה: "בלתי אפשרי לחיות כאן"

נגד המצור, נגד הסכסוך הפנימי, נגד העוני, נגד ישראל ומצרים ונגד מערכת החינוך ברצועה. קבוצה של צעירים עזתים מארגנת יום מחאה בינלאומי כדי להזכיר לעולם את המצוקה הבלתי נסבלת של החיים ברצועה הנצורה

מאת:

כתבה: יעל מרום

"החיים בעזה תמיד קשים. אבל אחרי המתקפה האחרונה של ישראל נהיה בלתי אפשרי לחיות כאן. הבעיות התגברו והתנאים הידרדרו כך שלא מתאימים לחיים של בני אנוש, ולאף אחד לא אכפת". כך אומרת בראיון סקייפ מעזה סוז אלחאג', בת ה-21.

"אני פליטה פלסטינית שחייה במחנה נוסיראת במרכז עזה. בכל בוקר אני נאלצת לעבור בין הבתים שנפגעו במלחמה, דורכת על המקומות בהם נהרגו אנשים, רק כדי להגיע לאוניברסיטה ההרוסה שלי, ולפגוש את המרצים שלי שלא מקבלים משכורות בגלל סוגיות פוליטיות. רק כדי שתביני איך זה נראה – כשאת הולכת ברחוב יש בית אחד עומד ולצידו בית הרוס. וכך הלאה".

אלחאג' חברה בקבוצה של פעילות ופעילים צעירים מעזה שפרסמה בחודש האחרון קריאה לתושבי הרצועה לצאת ב-29 באפריל לרחובות להפגנות שלוות ובלתי אלימות, ולהשמיע את קולם. מדובר ביוזמה בלתי מפלגתית, ועד כה מעל ל-12 אלף תומכים הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלהם.

אחרי שגייסו את תמיכתם של הפלגים הפלסטינים, ותיאמו את האירוע עם הרשויות בעזה, הם מבקשים להעביר מסר מאוחד לעולם ששכח מעזה ותושביה שנמצאים במצור כבר מעל לשבע שנים.

> שג'אעיה או חאן יונס: מי תהיה אלופת הליגה הפלסטינית בכדורגל?

מזרח העיר עזה, שישה חודשים לאחר המתקפה הישראלית על הרצועה. פברואר 2015. (אן פאק/אקטיבטילס)

מזרח העיר עזה, שישה חודשים לאחר המתקפה הישראלית על הרצועה. פברואר 2015. (אן פאק/אקטיבטילס)

הפעילים קוראים למי שמאמינים בחופש, צדק ושיוויון ברחבי העולם להתגייס למענם ולארגן במקביל הפגנות שיביעו תמיכה והכרה בסבל שלהם: "המצב בעזה הרה אסון, ואנו קוראים לתמוך בעזה על ידי ארגון של הפגנות בכל מדינה. הפגינו מול שגרירויות ישראל ומצרים והכריחו אותם לפתוח את הגבולות ולשבור את המצור. דירשו הכנסה של חומרי בנייה לשיקום הרצועה, ואישור יציאה לחולים הזקוקים לטיפול רפואי מחוץ לעזה".

הקבוצה ארגנה עד כה בעיקר פעילויות לנשים, לילדים, לחולים ופצועים בעזה, וזו הפעם הראשונה בה הפעילים מנסים לאחד את הקולות של כולם. "ההתארגנות הזאת היא התשובה שלנו למצור ההדוק תחתיו אנחנו חיים. בכל שנה ישנן יותר הפרות של זכויות האדם שלנו מאשר בשנה הקודמת, ואין סימן באופק לכך שהמצב עומד להשתפר, אלא להיפך", מסבירה אלחאג'.

"הרעיון הוא להוציא לרחובות את כל תושבי עזה, מכל המגדרים והגילאים, למלא את הכיכר המרכזית בעיר ולקרוא נגד כל הבעיות מהן אנו סובלים: הכיבוש, המצור, הסכסוך הפנימי, המחסור בחשמל, העוני, הגבולות החסומים, העיכוב בשיקום ההריסות של המלחמה, האבטלה ומערכת החינוך הירודה".

> ישראל לפלסטיניות: חתונה והיריון אינם צרכים הומניטריים

(البيان الأول)بيان صادر عن حراك 29 نيسان#يوم_الشعب#29_نيسان

Posted by ‎يوم الشعب الفلسطيني "29 نيسان"‎ on Monday, April 13, 2015

 

בעמוד הפייסבוק שלהם הסבירו מארגני האירוע: "אנחנו רוצים להבהיר שאנחנו לא בעד פתח ונגד חמאס ולא בעד חמאס ונגד פתח. הרעיון שלנו בא מהעם ולמען העם, אם מישהו רוצה לנצל את הנושא כדי לחסל חשבונות כאלו ואחרים זו לא האג'נדה שלנו. אנחנו מעוניינים לבטא את הנושאים המטרידים הן את תומכי פתח והן את תומכי חמאס, את הבעיות הנוגעות ל-130 אלף מובטלים, לחולים, לפצועים ולסטודנטים. די להעמקת השסע".

עד כה נענו לקריאה פעילות ישראליות שמארגנות הפגנת סולידריות באותו היום בתל אביב, ופעילים מקוסטה ריקה ומצ'ילה. המארגנים מעזה קוראים לתומכים בארה"ב ובאירופה להצטרף ולארגן הפגנות בערים נוספות. "חשוב שתהיה הפגנה בישראל", אומרת אלחאג'. "זה חשוב לאנשים בעזה לדעת שיש בישראל אנשים שאכפת להם מאיתנו ומתנגדים לכיבוש. שקוראים לפתוח את הגבולות ולהסיר את המצור. זה נותן תקווה. עכשיו צריך לדאוג שיצטרפו אלינו מכל העולם".

אסתר רפופורט, אחת ממארגנות האירוע בתל אביב, אמרה לשיחה מקומית: "בישראל ובעולם מתחילים להתעניין במה שקורה בעזה אך ורק כשיש ירי רקטות, ובשאר הזמן – מתעלמים. אבל עזה קיימת, חיים שם בני בנות אדם והם לא ויתרו על התקווה לחיות בכבוד.

"הצעירות והצעירים האלה הן מעוררות השראה. למרות שהן התאכזבו מהמפלגות ומהכוחות הפוליטיים הקיימים בחברה שלהן, הן לא מוותרות על האמונה באנושיות. כולל באנושיות של הישראליות והישראלים שאכפת להם. הן מוכנות לפעול בשותפות איתנו – דבר שהוא לא מובן מאליו בימינו – וקוראות לנו לפעול, כי הן רוצות להמשיך להאמין באנושיות שלנו. בואו לא נאכזב אותן".

* הפגנות הזדהות יתקיימו ב-29 באפריל בתל אביב, חיפה וירושלים. פרטים ניתן למצוא כאן.

> למה צייר אמן הגרפיטי בנקסי חתולים על בתים בעזה?

גרפיטי של חתול, ע״י אומן הגרפיטי הבריטי בנקסי, על קיר בית הרוס בבית חנון, רצועת עזה, 18 בפברואר, 2015. באתר שלו כתב בנקסי על הגרפיטי: ״איש אחד בא אלי ושאל אותי מה העבודה הזאת אומרת. הסברתי לו שאני רוצה לשים תמונות מעזה באתר שלי וכך למשוך תשומת להרס כאן - אבל שבאינטרנט אנשים רק מסתכלים על תמונות של חתולים״.

גרפיטי של חתול, ע״י אומן הגרפיטי הבריטי בנקסי, על קיר בית הרוס בבית חנון, רצועת עזה, 18 בפברואר, 2015. באתר שלו כתב בנקסי על הגרפיטי: ״איש אחד בא אלי ושאל אותי מה העבודה הזאת אומרת. הסברתי לו שאני רוצה לשים תמונות מעזה באתר שלי וכך למשוך תשומת להרס כאן – אבל שבאינטרנט אנשים רק מסתכלים על תמונות של חתולים״.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

"אנחנו צועקים, רעבים ומתים לבד": החיים בחורבות שג'אעייה

הפלישה של ישראל לשכונה שבמזרח העיר עזה, שנמשכה חודשים, הותירה אחריה הרס מוחלט. התושבים, עדיין תחת מצור, מסכנים את חייהם רק כדי לשים ידיהם על שק קמח אחד

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf