newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מברוכ: הוקמה "הרשימה המשותפת"

בתום יום רווי מתחים ושמועות חתמו חד"ש והמפלגות הערביות על ריצה משותפת ברשימה אחת בבחירות 2015. המטרה: מאבק בימין

מאת:

נכתב בשיתוף עם נדב פרנקוביץ'

אחרי יומיים של משא ומתן מתוח, שכמעט הגיע הערב (חמישי) לידי מבוי סתום, הודיעו המפלגות חד"ש, בל"ד, רע"מ ותע"ל על הקמתה של "הרשימה המשותפת". ברשימה שובצו ביחד רוב חילוני לצד אנשי התנועה האיסלאמית ונציגה נוצרייה, ובעשירייה הראשונה שובצו שתי נשים ונציג יהודי.

כפי שדיווחנו כאן, בשיחה מקומית, בראש הרשימה יעמוד יו"ר חד"ש איימן עודה. במקום השני נציג רע"מ, מסעוד גנאים, ובמקום השלישי יו"ר בל"ד, ג'מאל זחאלקה. במקום הרביעי שובץ אחמד טיבי (תע"ל). במקום החמישי שובצה האשה הראשונה ברשימה מטעם חד"ש, עאידה תומא-סלימאן, ואחריה במקום השישי עבד אל-חכים חאג' יחיא (רע"מ). במקום השביעי אשה נוספת – חנין זועבי מבל"ד, במקום השמיני משובץ דב חנין ובמקום התשיעי טאלב אבו עראר (רע"מ).

את המקום העשירי תופס יוסף ג'בארין מחד"ש, מקום 11 באסל גטאס מבל"ד, את המקום ה-12 יחלקו ברוטציה רע"ם ותע"ל, את מקומות 13 ו-14 יחלקו ברוטציה עבדאללה אבו מערוף מחד"ש וג'ומעה אזברגה מבל"ד, מקום 15 ברוטציה יתחלק בין רע"ם לתע"ל.

> כל העדכונים והפרשנות על "הרשימה המשותפת" בשיחה מקומית

איימן עודה ועאידה תומא סולימאן (אורן זיו / אקטיבסטילס)

איימן עודה ועאידה תומא סולימאן (אורן זיו / אקטיבסטילס)

יו"ר סיעת בל"ד ג'מאל זחאלקה אמר הלילה: "הרשימה המשותפת היא הישג היסטורי וגורם שישנה את המפה הפוליטית בישראל. לבל"ד היה תפקיד מכריע ביצירת האיחוד שהוא עוגן מרכזי בתוכנית הפוליטית של בל"ד. האיחוד הוא התשובה שלנו לימין הגזעני ולמי שרצה לחסל את הייצוג הפוליטי של הערבים בישראל".

איימן עודה, יו"ר הרשימה המשותפת כתב בעמוד הפייסבוק שלו לאחר ההכרזה:

שיתוף הפעולה בין כלל חלקי האוכלוסייה הערבית, והברית עם הכוחות הדמוקרטים היהודים, מבטיחים כי הקמת הרשימה המשותפת מהווה מאורע מכונן בהיסטוריה הפוליטית של ישראל. הרשימה המשותפת תהווה ציון דרך חשוב ביכולתם של האזרחים הערבים להשפיע על המפה הפוליטית הכללית. בכוחה של הרשימה המשותפת לשלוח את נתניהו, בנט וליברמן אל ספסלי האופוזיציה.

יו"ר צוות המו"מ מטעם חד"ש, ראמז ג'ראיסי, אמר לאחר חתימת ההסכם כי המשימה העיקרית כעת היא לחסום את חזרת הימין לשלטון, ולהגדיל את ההשתתפות והייצוג של הציבור הערבי והכוחות הדמוקרטיים היהודיים בכנסת ה-20, במטרה להדוף את סכנת הפשיזם. ג'ראיסי קרא לציבור הרחב לממש את זכותו להצביע ולהשפיע, כאות תמיכה במאבקים לשלום צודק, שוויון מלא וצדק חברתי.

> למאבק המזרחי אין מה לחפש במפלגות ציוניות

בחירות פנימיות בבל"ד: במרכז ג'מאל זחאלקה וחנין זועבי (סמאח סלאימה אגבאריה)

בחירות פנימיות בבל"ד: במרכז ג'מאל זחאלקה וחנין זועבי (סמאח סלאימה אגבאריה)

ביממה האחרונה נסבה עיקר המחלוקת בין המפלגות סביב חלוקת המקומות העשירי עד ה-15, ומספר שעות מוקדם יותר היום הוציאו גורמים שונים המעורבים במגעים הודעות שונות שדיווחו על פיצוץ המשא ומתן. אולם המפלגות שמו הערב קץ לשמועות ולמתח והודיעו כי הגיעו להסכמה על ריצה משותפת.

כעת עומדים בפני "הרשימה המשותפת" לא מעט אתגרים. החלטות על אופי העבודה המשותפת, או הנפרדת, בכנסת הבאה, ההתנהלות במהלך הקמפיין והיכולת לפנות לקהלים מגוונים. מרבית הסקרים, שנערכו בטרם ההודעה על ריצה משותפת, מנבאים ל"רשימה המשותפת" 11 מנדטים.

> רשיון להרוג: למה ירו 29 כדורים לגופם של בני הדודים קוואריק?

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf