newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: קצין תוקף וזורק אבנים על צלמי עיתונות בהפגנה בשטחים

בווידאו נראים חיילים תוקפים צלם עיתונות ישראלי וצלם של סוכנות הידיעות AFP במהלך ההפגנה השבועית נגד הכיבוש בכפר נבי סלאח. עוד דווח כי מפגין אחד נורה בראשו מירי חי

מאת:

כתבו: מיכאל שפר עומר-מן, יעל מרום

חיילים זרקו אבנים ותקפו צלם ישראלי וצלם פלסטיני של סוכנות הידיעות AFP שצילמו במהלך ההפגנה השבועית בנבי סלאח היום (שישי). על פי הדיווחים במהלך ההפגנה עשה הצבא שימוש בירי חי לעבר המפגינים ומפגין אחד נפגע כתוצאה מכך בראשו.

בווידאו המתעד את האירוע ניתן לראות קצין זורק אבנים על צלם העיתונות הישראלי חיים שוורצנברג כשהוא מנסה להיענות להוראות החיילים לעזוב את האיזור. כאשר שוורצנברג מתרחק הקצין רץ אחריו ודוחף אותו לעבר הקרקע. כשהוא קם ומנסה שוב להתרחק, הקצין זורק אבן נוספת על שוורצנברג ועל הצלם הפלסטיני שלצידו.

צפו בסרטון (צילום: מיקי קרצמן/אקטיבסטילס):

שוורצנברג, צלם העיתונות שתיעד את הריגתו של מוסטפא תמימי מירי רימון גז לראשו במהלך הפגנה בנבי סלאח בשנת 2011, סיפר לשיחה מקומית ולמגזין 972+ כי הוא עמד על גבעה וצילם צעירים פלסטינים זורקים אבנים לעבר החיילים, כאשר קולגה שלו, צלם פלסטיני שעובד עבור סוכנות הידיעות AFP אמר לו להיצמד לקרקע מאחר והחיילים החלו לירות אש חיה לעבר זורקי האבנים:

לפתע הגיח אחד החיילים מאחורי סלע וצעק לעברינו 'תעופו מפה לפני שאני יורה עליכם'. עבאס ואני קמנו ללכת כלשפתע צעק החייל 'תשכבו' וכיוון את נשקו לכיווננו [לכיוון זורקי האבנים מאחורינו]. הפלסטיני שיידה אבנים ברח והחייל התעצבן שהוא לא הצליח לירות עליו. בשלב זה הוא התחיל לדחוף אותי ואת עבאס כשחברו מצטרף אליו וזרק לכיווני סלע שלא פגעה בי ומיד לאחר מכן העיף אותי יחד עם מצלמותיי לקרקע הסלעית.

כנראה שהם היו מאוד מתוסכלים מזה שלא פגעו בפלסטיני, כיוון שמספר דקות לאחר מכן ירו בפלסטיני אחר בראש והמפקד שלהם שיבח אותם ואמר 'כל הכבוד, עבודה נהדרת'. אני בסדר גמור, אני מקווה שגם הפלסטיני שנפצע.

פנינו לדובר צה"ל כדי לקבל תגובה לווידאו, והצענו לצבא לראות את הווידאו. בדוברות סירבו לראות את התיעוד המצולם, ואף על פי כן הגיבו באמירה שבמהלך "התפרעות אלימה ובלתי חוקית שנערכה על ידי כ-70 פלסטינים וכלי תקשורת", הצבא השתמש באמצעים לפיזור הפגנות. נציגת הדוברות אמרה לנו כי החיילים במקום אמרו לצלמים שניצבו בין החיילים לבין זורקי אבנים שעליהם להתרחק, ולאחר שאלה לא נענו – הגיבו החיילים "בהפעלת כוח סביר".

"צה"ל עושה כל שביכולתו להבטיח את חופש העיתונות, אך לא יסבול הפרות חוק או מקרים שבהם עיתונאים יפגעו בחיילים", סיכמה נציגת הדוברות.

[עדכון: בתגובה מאוחרת ונוספת בדובר צה"ל ביקשו למסור גם שהאירוע נמצא בבדיקה]

> על המדינה לחשוף את תיעוד הריגתו של הנער סמיר עווד

מפגין פלסטיני נפגע בראשו מירי חי במהלך ההפגנה בנבי סלאח. 24 באפריל 2015. (מיקי קרצמן/אקטיבסטילס)

מפגין פלסטיני נפגע בראשו מירי חי במהלך ההפגנה בנבי סלאח. 24 באפריל 2015. (מיקי קרצמן/אקטיבסטילס)

נבי סאלח הוא כפר שממוקם באזור רמאללה. מאז 2009 מפגינים התושבים ולצידם תומכים בינלאומיים ומעט ישראלים בכל יום שישי במחאה על כך השתלטות ההתנחלות הסמוכה, חלמיש, על המעיין של הכפר ועל אדמות של התושבים.

הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+.

> ישראלי דרס פלסטינים ונמלט. לא הוטל סגר על ההתנחלות הסמוכה

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf