newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תיעוד: הטרדה מינית קיצונית ואיומים מצד מתנחלים על תושבת חברון לעיניי חיילים

ביום חמישי האחרון הגיעו מתנחלים מקריית ארבע לשכונת אל-חריקה בחברון וגידפו את התושבים הפלסטינים תוך שימוש במערכת הגברה. כשראו את מתנדבת בצלם מצלמת את האירוע, הם איימו עליה באלימות והטרידו אותה מינית בבוטות לעיני כוחות הביטחון שעמדו מנגד

מאת:

מתנחליה של עיר האבות לא ידועים אמנם בנימוסים המופלגים שלהם, אבל הפעם, עושה רושם, הם הצליחו לרדת לשפל חדש אפילו בסטנדרטים שלהם.

הנה פיסת מציאות מעיר הקודש חברון: ביום חמישי, 24.8.17, הגיעו מתנחלים מקריית ארבע לשכונת אל-חריקה בעיר וקראו – תוך שימוש במערכת הגברה – עלבונות וקללות כלפי דת האסלאם והתושבים הפלסטינים, בערבית ובעברית.

מתנדבת ארגון בצלם (גילוי נאות: אני חברת הנהלת הארגון) תיעדה חלקים מהאירוע מחלון ביתה. כשהמתנחלים הבחינו בה מצלמת, הם החלו להפנות את דבריהם אליה תוך איומים באלימות ושימוש בשפה גסה, גזענית ופוגענית שכללה הטרדה מינית קשה. כל אותו זמן, כוחות הביטחון שנכחו במקום עמדו מנגד ואפשרו למתנחלים להמשיך ולהטריד את התושבים באין מפריע.

הסרטון הזה צריך להגיע עם אזהרת טריגר. התוכן המיני הבוטה של הדברים קשה מכדי לצטט. האיומים היו מפורשים מאוד. בין היתר נשמע המתנחל צועק: "מה את רוצה עוד פעם אבנים על הבית? לא הספיק לך כל הביוב שהתפרק לפני שנה? לא הספיקו לך החלונות השבורים? […] את רואה את המזגן המעאפן שנמצא מתחת לחלון שלך? הוא הולך ללכת […] אין יותר מזגן, אין יותר ביוב, אין יותר מים". כל זאת, כאמור, כשכוחות הביטחון עומדים מנגד.

כך תיארה מתנדבת בצלם את האירוע בעדות שמסרה לתחקירנית בצלם מנאל אל-ג'עברי:

בשעה 18:00 עליתי אל הדירה שלי המשקיפה על שכונת אל-חריקה ועל התנחלות קריית ארבע. בהתחלה התעלמתי מהמסיבה של המתנחלים, אך הם החלו להגביר את המוסיקה בדיוק בזמן שהמואזין קרא מהמסגד לתפילת ערב. הם החלו ללגלג על הקריאה לתפילה, וקיללו את הנביא מוחמד.

ראיתי ג'יפ של הצבא בראש הגבעה שעליה התאספו המתנחלים. עוד מספר חיילים היו על הכביש למטה, המשקיף על רחוב אל-חריקה קרוב לגדר ההתנחלות. התחלתי לצלם. המתנחלים החלו לנבל את פיהם ולקרוא מילות גנאי כלפיי, וכלפי הדת המוסלמית, ובמיוחד כלפי הנביא מוחמד. החיילים והמשטרה לא נקטו בפעולה כלשהי כדי שהמתנחלים יפסיקו את מה שהם עושים, ולא בפעם הראשונה: לפני שנה בערך תיעדתי מתנחלים מקללים, מנבלים את פיהם וקוראים מילות גנאי נגד הנביא מוחמד, מבלי שהצבא או המשטרה מנעו זאת מהם".

גורמים בצבא מסרו בתגובה "החיילים במקום ביקשו מהמתנחלים להפסיק ואף קראו למשטרה. עוד נמסר ששוטרים שהגיעו למקום החרימו את ציוד ההגברה".

מן הראוי אולי להדגיש כי בסרטון המתעד את האירוע לא רואים כל פניה מצד החיילים למתנחלים בדרישה לחדול. כמו כן, לעדותה של מתנדבת בצלם היא צילמה את המתנחלים עד לסביבות השעה שתיים לפנות בוקר, ועד אז כוחות הביטחון לא החרימו מהם דבר.

עדכון: בעקבות פרסום האירוע פנתה חברת הכנסת מיכל רוזין (מרצ), חברת ועדת החוץ והביטחון, בשאילתה לשר הביטחון ודרשה הבהרות לגבי המקרה האמור:

מדוע לא התערבו כוחות הביטחון בכדי למנוע את מעשה התקיפה החמור טרם ביצועו, ואף לא תוך כדי ביצועו?

מהם הנהלים והפקודות הצבאיות במקרה של פגיעה מצד התושבים היהודיים בשטחי הגדה כלפי התושבים הפלסטיניים, וכיצד נהלים אלו מועברים לכוחות הביטחון?

כיצד תפעל בכדי לטפל בתופעת התקיפות של יהודים כלפי פלסטיניים ולשים קץ לתופעה חמורה ומסוכנת זו?

> אחרי עשור של רדיפה החלטתי לשבור שתיקה ולענות לג'ראלד שטיינברג

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf