newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אחרי 75 ימים: שוחררה האסירה בת ה-12 מהכלא הישראלי

לאחר חודשיים וחצי מאסר פגשה דימה, שהיתה האסירה הצעירה ביותר בכלא הישראלי, את הוריה. אמה: "יכול להיות שהיתה לה סכין כשעצרו אותה. אבל היא רק ילדה. מה היא כבר יכולה לעשות עם סכין? בישראל לא מתייחסים לילדים שלהם כמו שמתייחסים לילדים שלנו"

מאת:

דימה, האסירה הפלסטינית הצעירה ביותר בכלא הישראלי, רק בת 12, שוחררה היום לאחר חודשיים וחצי מאסר. היא הגיעה בשעות הצהריים למחסום ג׳בארה שבאזור טול כרם, שם פגשה לראשונה את הוריה.

דימה נעצרה לפני 75 ימים בכניסה להתנחלות כרמי צור שליד חברון, כשברשותה סכין. היא מסרה את הסכין למאבטח בכניסה להתנחלות ונעצרה ללא התנגדות. שחרורה היום, כחודשיים לפני תום המאסר שנקבע לה, התאפשר בעקבות העניין הבינלאומי הרב שסיפורה עורר ולאחר פניית הוריה לאלוף פיקוד המרכז.

כשדימה ירדה מרכב שירות בתי הסוהר שהביא אותה מכלא השרון למחסום ג׳בארה, היא רצה מיד להתחבק עם הוריה. עשרות עיתונאים וצלמים פלסטינים, של רשתות מקומיות וזרות הקיפו אותה וניסו לחלץ ממנה הצרה ראשונה לאחר שחוררה. היא התקשה בתחילה לדבר, ולאחר מכן אמרה שהיא "לא מפחדת", ושהיא "מקווה ששאר האסירים הפלסטינים ישתחררו בקרוב".

> מנתוני השב"ס: מאות קטינים ועצורים ללא משפט בבתי הכלא בישראל

חיבוק מאמא. האסירה הפלסטינית הצעירה ביותר, ילדה בת 12, משתחררת ממאסר לאחר 75 ימים (קרן מנור/אקטיבסטילס)

חיבוק מאמא. האסירה הפלסטינית הצעירה ביותר, ילדה בת 12, משתחררת ממאסר לאחר 75 ימים (קרן מנור/אקטיבסטילס)

האסירה הפלסטינית הצעירה ביותר, רק בת 12, מתחבקת עם אביה לאחר ששוחררה מהכלא (אורן זיו/אקטיבסטילס)

האסירה הפלסטינית הצעירה ביותר, רק בת 12, מתחבקת עם אביה לאחר ששוחררה מהכלא (אורן זיו/אקטיבסטילס)

אמה של דימה, אום ראשיד, אמרה לשיחה מקומית "אני שמחה שהיא השתחררה אבל זועמת על המצב שבו היא נמצאת. כעסתי ביום שהיא נעצרה ובכל אחד מ-75 הימים שהיא שהתה בכלא הישראלי. לפני מעצרה היא היתה ילדה שתמיד היתה שמחה ושאהבה לשחק, ועכשיו היא יצאה מהכלא חיוורת ומפוחדת".

"יכול להיות שהיתה לה סכין כשעצרו אותה", הוסיפה אמה בהקשר לסיבות מעצרה, "אבל היא רק ילדה. בת כמה היא? מה היא כבר יכולה לעשות עם סכין? בישראל לא מתייחסים לילדים שלהם ככה כמו שמתייחסים לילדים שלנו".

בין המקבלים את פניה של דימה במחסום ג'בארה היה גם מושל טול כרם. משם היא המשיכה למסיבת עיתונאים בטול כרם, ולאחר מכן לביתה בעיירה חלחול שליד חברון, שם מתוכננת לה מסיבת קבלת פנים גדולה.

יש להדגיש כי על פי החוק הפלילי בתוך ישראל לא ניתן להשית מאסר בפועל על קטינים וקטינות מתחת לגיל 14. כאשר מדובר בילדים פלסטינים, אשר נתונים לחוקי המשפט הצבאי החל בשטחים הכבושים, החוק שונה.

על פי נתוני שירות בתי הסוהר נכון לסוף חודש פברואר ישבו בבתי הכלא הישראלים 437 קטינים פלסטינים תושבי הגדה המערבית ומזרח ירושלים, מהם חמישה בני פחות מ-14, ועשרה קטינים נכלאו בצו מנהלי ללא משפט.

> תחשבו רגע על ילדה בת שתיים עשרה במעצר

האסירה הצעירה ביותר בכלא הישראלי בזרועות הוריה, סוף סוף אחרי חודשיים וחצי מאסר (אורן זיו/אקטיבסטילס)

האסירה הצעירה ביותר בכלא הישראלי בזרועות הוריה, סוף סוף אחרי חודשיים וחצי מאסר (אורן זיו/אקטיבסטילס)

הילדה בת ה-12 והוריה בדרך למסיבת עיתונאים בטול כרם, ולאחר מכן לביתה בעיירה חלחול שליד חברון, שם מתוכננת לה מסיבת קבלת פנים גדולה (אורן זיו/אקטיבסטילס)

דימה בת ה-12 והוריה בדרך למסיבת עיתונאים בטול כרם, ולאחר מכן לביתה בעיירה חלחול שליד חברון, שם מתוכננת לה מסיבת קבלת פנים גדולה (אורן זיו/אקטיבסטילס)

הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf