newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בח'אן אל אחמר מאמינים: מחר יהיה יום ההרס

לפי מקורות שונים, מחר לפנות בוקר מבצע הריסת ח'אן אל אחמר אמור לצאת לדרך. הפעילים הפלסטינים והישראלים מבטיחים מאבק לא אלים. האתר החלופי ליד אל עזרייה כבר מוכן, אבל התושבים אומרים: לא נעבור

מאת:

התושבים והפעילים בח'אן אל אחמר נערכים להריסה של הכפר. לפי מקורות שונים, ישנה סבירות גדולה שכוחות גדולים של צבא ומשטרה יפשטו על הכפר מחר (יום שני) לפנות בוקר ויהרסו את הכפר שעומד על תלו כבר עשרות שנים.

לפי המקורות, הרס הכפר אמור להתמשך יומיים עד שלושה ימים, ובמהלכו ייסגרו הדרכים המובילות לח'אן אל אחמר ויוקמו מחסומים שימנעו גישה לאזור. התחזית היא שבשלב הראשון תוציא המשטרה מהמקום  את הפעילים ואת התושבים, ובהמשך יוכנסו כלים כבדים ומשאיות כדי להרוס את בית הספר, את מבני המגורים ואת המבנים המשמשים את בעלי חיים. לאחר ההריסה, אזור הכפר יוכרז כשטח צבאי סגור לתקופה ארוכה, כדי למנוע מהתושבים לחזור לקרקע, ומהפעילים להפגין במקום.

במוצאי שבת, הנוכחות במחנה המחאה שהוקם בחצר בית הספר הגיעה לשיא. כ-300 פעילים פלסטינים ועוד כשלושים פעילים ישראלים וזרים ישנו במקום. לקראת השעה שש וחצי בבוקר הגיעו יותר מ-15 ניידות משטרה לכניסה לכפר וחנו על הכביש הראשי. הם עזבו כעבור עשר דקות בלי שאמרו דבר. פעילים בכפר מניחים שמדובר בסיורי הכנה או בבחינה של התגובות בכפר להגעת כוחות משטרה.  ביום רביעי האחרון, התקיים בגבעות שמסביב לכפר סיור של מפקדים במשטרה, מה שחיזק את ההשערה שהפינוי יתבצע בחלקו הראשון של השבוע הנוכחי.

ילדים מגיעים ללימודים בבית הספר בח'אן אחמר הבוקר. מחר בית הספר עשוי להיהרס (צילום: אורן זיו / אקטיבסטילס)

ילדים מגיעים ללימודים בבית הספר בח'אן אחמר הבוקר. מחר בית הספר עשוי להיהרס (צילום: אורן זיו / אקטיבסטילס)

משיחות עם פעילים ישראלים ופלסטינים, שישנים בכפר מאז אישר בית המשפט העליון להרוס את הכפר, עולה שההתנגדות צפויה להיות לא אלימה ותתמקד במאמץ לעכב את הפינוי ככל הניתן.

דנה מנדלר, פעילה מקבוצת All that's left אמרה ש״כישראלית ואמריקאית ברור לי שהדרך הכי טובה להיות סולידרית עם ח'אן אל אחמר היא להיות עם האנשים פיזית בכפר". לגבי החודש שבמהלכו היא ופעילים אחרים ישנו בכפר היא אומרת, כי מדובר ב"מסר חזק כשישראלים ופלסטינים נמצאים ביחד כל הלילה, משוחחים על עתיד משותף, ובבוקר מכינים  את בית הספר להגעת התלמידים״. עיד ג׳אהלין, תושב ודובר הכפר, סיפר ל"שיחה מקומית" שהוא כבר לא ישן ימים רבים. ״קשה לנו דעת מתי הם יגיעו, הם משחקים איתנו כדי להתיש את התושבים פה״, אמר.

ארגון בצלם פרסם בסוף השבוע מודעות הקוראות לציבור הישראלי להגיע לכפר להתנגד לפינוי. ״העברה כפויה של אוכלוסייה בשטח כבוש היא פשע מלחמה שבאחריות העיקרית לביצועו יישאו ראשי המדינה, הדרג הפיקודי הבכיר ושופטי בית המשפט העליון", נאמר בהודעה. "לנו יש את האחריות לשמור שהקו המוסרי האדום לא ייחצה״. להודעה צורפה מפת הגעה ומספר טלפון שדרכו ניתן לקבל התראה בזמן אמת על הרס הכפר על ידי שליחת הודעה מראש: 052-9990466.

במהלך השבת הגיעו כמאה חברי פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני להביע תמיכה בתושבי הכפר. בפגישה עם התושבים, קראו המשפחות השכולות למדינה לשנות את החלטתה ולהשאיר את תושבי הכפר במקומם.

בשבוע האחרון הואץ קצב העבודות באתר, שהמדינה מקימה ומציעה לתושבי הכפר לעבור אליו ליד אתר הפסולת בעיירה עזרייה. לכל משפחה הוכנה חלקה קטנה ועליה הוצב מיכל מים. כרגע במקום אין תשתיות לחשמל, ביוב או מים זורמים. בנוסף, הוקם במקום בית ספר ממספר קרוואנים. בשבוע שעבר, נראו מספר עובדים פלסטינים מבצעים עבודות במקום כמו גידור השטח. המקום מאובטח על ידי חיילים ושוטרים 24 שעות ביממה, והם מנעו מעיתונאים לסייר בין החלקות. לפי פסיקת בית המשפט, לא יהיה ניתן לחייב את התושבים לעבור לאתר הזה. תושבים ח'אן אל אחמר כבר הודיעו שיסרבו לעבור לאתר החלופי.

 

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf